Almanya'da başladı Türkiye'ye sıçradı: Sosyal medya, benzerliği böyle yorumladı

Almanya'da başladı Türkiye'ye sıçradı: Sosyal medya, benzerliği böyle yorumladı

Almanya'da haftalardır süren traktörlü çiftçi protestolarının bir benzeri de Türkiye'de düzenlendi. Eylem, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde düzenlenen çiftçi eylemlerine benzetildi.

Dünya basını haftalardır Almanya'da süren çiftçi protestolarını konuşurken, ülkenin çok sayıda bölgesinde gerçekleştirilen eylemlerin bir benzeri de Türkiye'de; Konya'nın Seydibey ilçesinde yapıldı. Almanya'dan sonra Fransa, Belçika, Hollanda ve İspanya’da da yapılan traktörlü eylemlerde, sıra Türkiye'ye geldi.

Bölgede bulunan bir patates fabrikasına sözleşmeli olarak ekim yapan çiftçiler, fabrikanın patates kotalarını başka ilçelere kaydırması üzerine, şirkete tepki göstermek amacıyla harekete geçti.

Traktör ve binek araçlarla tıpkı Almanya'da düzenlenen çiftçi protestoları gibi bir konvoy oluşturan üreticiler, fabrika önüne gelerek gerçekleştirdikleri protestoda basın açıklaması yaptı.

"MANTIĞA UYGUN DEĞİL"

Seydibey Haber'in aktardığına göre, eylemde yapılan açıklamada "Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir" denildi.

ALMANYA'YA BENZETİLDİ

Sosyal medya kullanıcıları, eylemlere ait görüntülere kısa sürede binlerce etkileşim verirken, eylem Almanya'da düzenlenen çiftçi protestolarına benzetildi.

İşte o görüntüler:

ARTI49

HABERE YORUM KAT