Alman vatandaşlarına "SMS dolandırıcılığı" uyarısı

Alman vatandaşlarına "SMS dolandırıcılığı" uyarısı

Bankanızdan, TAN prosedürünüzün devre dışı bırakıldığını bildiren bir SMS aldıysanız, dolandırıcıların hedefinde olabilirsiniz.

Deutsche Bank ve Commerzbank, TAN cihazı yerine kullanılabilecek "PhotoTAN" uygulamasıyla müşterilerine "hızlı transfer" imkanı sağlıyor. Bu nedenle mobil uygulamayı çok sayıda müşteri kullanıyor. Son zamanlarda ise uygulamanın adını, kötü niyetlerle kullanan dolandırıcılar türedi.

Müşterilere, PhotoTan'ın devre dışı bırakıldığını bildiren bir SMS gönderen dolandırıcılar, kullanıcıları havalelerin ve diğer banka talimatlarının tekrar gerçekleştirilmesi ve onaylanması için mesajda belirtilen bir bağlantıya tıklamaya ikna ediyor.

BANKALAR UYARDI

Bağlantıya tıklamalarının ve yönlendirilen adımlara uymalarının ardından hesap ve kredi kartı bilgileri dolandırıcıların eline geçen vatandaşlar, bir anda soyuluyor.

Bankalar, bu tarz mesajlar aldıkları durumda, kullanıcılarını hızlıca ilgili iletişim merkezlerine telefon etmeye ve gelen mesajı doğrulamaya çağırıyor. Doğrulanmayan herhangi bir SMS üzerinden herhangi bir işlem yapmamaları noktasında uyarıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT