Muzu yanlış imha ederseniz para cezası ödersiniz

Muzu yanlış imha ederseniz para cezası ödersiniz

Atıkların ortalıkta bırakılması ya da çöpe atılmasının yanı sıra yanlış geri dönüşüm de para cezalarına yol açabilir. Bir mendil, bir muz kabuğu, bir kağıt tabak veya boş bir sigara paketi... Çoğu bölgede 10 ile 50 Euro arasında cezalar uygulanıyor.

Muz veya elma gibi meyveler gezintiler için ideal bir atıştırmalıktır. Ancak, artıkları uygun şekilde imha etmelisiniz. Aksi takdirde, bu oldukça pahalıya mal olabilir.

Muz kabuğu organik atığa, kullanılmış mendil de artık atığa karışmıyorsa bu bir sorun değildir, değil mi? Evet, sorun, çünkü yanlış geri dönüşüm sadece çevre için bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda atık bertaraf şirketleri ve dolayısıyla vatandaşlar için de ek maliyetlere neden oluyor. Atıkların ortalıkta bırakılması ya da çöpe atılmasının yanı sıra yanlış geri dönüşüm de para cezalarına yol açabilir.

200 EURO CEZA!

Örneğin bir mendil, bir muz kabuğu, bir kağıt tabak veya boş bir sigara paketi... Geri Dönüşüm Yönetimi Yasasına (KrWG) karşı suç teşkil etmek için yeterli. Çoğu belediye ve bölgede bu suç için 10 ile 50 Euro arasında para cezaları uygulanıyor. Ancak Saarland'da bir muz kabuğunun organik atık olarak çürüyeceği düşüncesiyle kırsal alanda bırakılması halinde 100 Euro'ya kadar para cezası uygulanabilir. Hamburg'da ise bu tür suçlar 70 Euro'ya kadar cezalandırılıyor.

"Önemsiz ürünler" kategorisine kağıt bardaklar, meyve ve yemek atıkları ya da kumaş artıkları ve kül de dahildir.

Bir mendil, bir gazete, bir plastik torba veya bir plastik şişe gibi birkaç "önemsiz ürün" doğru şekilde atılmazsa, KrWG § 61 uyarınca 200 Euro'ya kadar para cezası bekleyebilirsiniz.

Bu nedenle piknikten, parkta mangal yaptıktan ya da yürüyüşe çıktıktan sonra, kuş ya da hayvan yemi olarak bıraktığınızı düşündüğünüz ekmek ya da baget parçası da dahil olmak üzere tüm çöplerinizi yanınıza almalısınız.

Özellikle havanın güzel olduğu ve yaz aylarında, hem asayiş bürosu hem de tesis işletmecisi tarafından yoğun olarak ziyaret edilen yerlerde ve popüler gezi yerlerinde yapılan kontrollerin sayısı artmaktadır.

Bu sadece çevrenin korunmasına hizmet etmekle kalmaz. Aynı zamanda hayvanların hastalanmasını veya yaralanmasını önler ve sahaların gereksiz yere temizlenmesinden kaynaklanan yüksek maliyetleri azaltır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT