Zuhal Demir, bakan oldu

Zuhal Demir, bakan oldu

Tuncelili bir maden işçisinin çocuğu olarak Belçika'da doğup büyüyen Zuhal Demir, Flaman hükümetinde Çevre, Turizm, Enerji ve Adalet Bakanlığına getirildi.

BRÜKSEL - Belçika'nın Flaman bölgesinde, mayıs ayında yapılan seçimlerden bu yana sürdürülen görüşmelerden ancak çıkan anlaşmaya göre, yeni hükümet sağcı Yeni Flaman İttifakı Partisi (NV - A), Hristiyan Demokrat Parti (CD - V) ve Flaman Liberal Demokrat Parti'nin (Open VLD) katılımıyla oluşturuldu.

Türkiye kökenli siyasetçi Zühal Demir de (NV- A), Çevre, Turizm, Enerji ve Adalet Bakanlığına getirildi.

Zuhal Demir kimdir?

Zuhal Demir, Tunceli ve Elazığ kökenli maden işçisi bir babanın üçüncü çocuğu olarak, Belçika'nın Genk şehrinde doğdu. Leuven Katolik Üniversitesi'nde hukuk okudu. Brüksel Vrije Üniversitesi'nde Sosyal Hukuk yüksek lisansı yaptı.

Demir, 2001'de milletvekili olarak Belçika Temsilciler Meclisi'ne seçildi ve 24 Şubat 2017'de yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevine getirildi.

Geçmişte PKK yanlısı bazı derneklerin gösterilerine katılması nedeniyle eleştirilen Demir, daha sonra yaptığı açıklamalarda bunun büyütülmemesi gerektiğini ve PKK'ya sempati duymadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT