Zeybekçi: İzmir'i pazarlayacağız

Zeybekçi: İzmir'i pazarlayacağız

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, "İzmir'i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız. Bunu satamıyorsan, dünyada alıcın yoksa kime yarar ki?" dedi.

İZMİR - AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İzmir'deki bazı mensupları ile il binasında bir araya geldi.

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Zeybekci, İzmir'in hikayesinin peşinde olduklarını belirtti. Tramvay konusunda da açıklama yapan Zeybekci, tramvayı kaldırmayacaklarını belirterek, "Yapılmış yapılmıştır, eksikleri vardır" diye konuştu. Cumhur İttifak'ında yer alan MHP ile uyum içerisinde olduklarını söyleyen Zeybekci, "1,5 ay önce MHP'li kardeşlerimizin AK Parti'li adaya oy verme oranı ile şimdi arasında yüzde 13-14'lük fark var. Yüzde 70'ler seviyesinde 'oy veririm' demek, bizim için oldukça iyi bir noktaya geldiğimizin göstergesi" diye konuştu.

Zeybekci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, İzmir'deki basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının gününü kutlayan Zeybekci, "İnsanlar haber alma haklarıyla doğru haberleri aldığında sağlıklı fikir sahibi olurlar. Gerek aile, gerek şehir, ülke için en iyi kararları verirler. Haber almak kutsaldır. Sizler insanların vazgeçilmez kutsal haber alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Kamu hizmeti veriyorsunuz. İnsanlığın bu ihtiyacını gideriyorsunuz. Dünya sürekli değişiyor. Bundan 2 sene önceki gazetecilikle bugünün gazetecilik çok farklı" dedi.

15 yıla yakın bir süredir aktif siyaset yaptığını anlatan Nihat Zeybekci, "Öncesinde de çalışmalarımız oldu. 20 yıl boyunca basın çalışanlarıyla yakın ilişkilerim oldu. Belediye başkanlığım döneminde basın mensuplarının çalışma ortamlarını gördüm. Gazeteciler Cemiyeti olarak geldiler, 'Çalışma yerimiz yok' dediler. Belediyemizin bir bölümünü, en güzel yerini onlara tahsis ettik. Konut derdi olduklarını gördüm. Bize ilettiklerinde ciddiye aldık. 200'e yakın çalışanı zorlamadan ev sahibi yaptık. Çok güzel bir site yaptık. Yaklaşık 1,5 aydan beri de İzmir'in çok daha yakından elini tuttuk. İzmir'in nabzını tuttuk, gözlerinin içine baktık, İzmir'i dinliyorum. İnşallah 1 Nisan'dan sonra da bu konularla ilgili sizlerle bir araya gelmeyi mutlaka isterim" diye konuştu.

'İZMİR'İN HİKAYESİNİN PEŞİNDEYİZ'

İzmir'de yürüteceği seçim kampanyasına dair de bilgi veren Nihat Zeybekci, yapacakları projelerle ilgili çalışmaların bittiğini, 13- 14 başlıkta toplandığını belirtti. Zeybekci, şunları söyledi:

"İlçe belediye başkan adaylarımızla ayrıca çalışıyoruz. Büyükşehir sonrasında ilçelerimizin de projelerini paylaşacağız. Çevre duyarlılığı olan, her yerde bayrak, flama olmayan, gürültü kirliliği yapmayan bir seçim kampanyamız olmayacak. İzmir'de vatandaşlarımıza dokunan, yürüyen, mahallelerde sokaklarda olduğumuz bir kampanya olacak. Şu anda İzmir'i dinliyoruz. İzmir'in kanaat önderleriyle bir araya geliyoruz. İzmir'in bu konularda uzman kişileriyle konuşuyoruz. Onlardan yararlanıyoruz. Hayallerimizi, projelerimizi anlatmak istiyoruz. İzmir'in hikayesi peşindeyiz. Dünya değişiyor. Yol haritamızın, hedeflerimizin olması lazım. İzmir'i pazarlayacağız. Nereye? Dünyaya pazarlayacağız. Elinde bir ürün varsa bunu satamıyorsan, dünyada alıcın yoksa kime yarar ki? Dünyanın neleri aradığını, ne tür bir şehir istediğini gayet iyi biliyorum. İzmir'in hikayesini böyle yazmak, hedeflerini koymak zorundayız."

Toplantının ardından Zeybekci, basın mensupları ile özçekim yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum