'Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunlarını görüştük'

'Yurt dışındaki vatandaşlarımızın sorunlarını görüştük'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, Kılıçdaroğlu'nun Avrupa ziyaretine ilişkin, "Almanya'da ve Avusturya'da CHP'nin kardeş partileri ile görüştük. 30 bin gurbetçiyi ilgilendiren çifte vatandaşlık meselesini ele aldık" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretinde Türk-Alman Parlamenter Grubu'nda yer alan 6 parlamenter ile görüştüğünü belirterek, "Bu kişilerin Almanya'nın seçilmiş parlamenterleri olduğunun, onlarla ilgili herhangi bir şekilde bir ithamda bulunulmasını da açıkçası pek diplomatik nezakete sığdıramadığımızın özellikle altını çizmek isterim." dedi.

"Kılıçdaroğlu büyük bir gıpta izleniyor"

Kılıçdaroğlu'nun, geçen hafta Almanya ve Avusturya'ya ziyarette bulunduğunu anımsatan Çeviköz, "Sayın Genel Başkanımızın bu ziyaretlerinin Türkiye'deki yansımalarından anladığım kadarıyla büyük bir gıpta ile izleniyor." diye konuştu.

Ziyaretlerin, esas içeriklerinden ziyade, doğru olmayan yansımalarla Türk basınında yer bulduğuna dikkati çeken Çeviköz, şöyle devam etti:

"Şunun özellikle altını çizmek isterim; Almanya'da ve Avusturya'da Sayın Genel Başkanımız önce CHP'nin kardeş partisi olan Alman ve Avusturya Sosyal Demokrat Partileri ile görüşmelerde bulundu. Aynı zamanda hem Almanya'da hem de Avusturya'da parlamento ve dışişleri bakanlığı nezdinde temaslarda bulundu. Almanya'da, Türk-Alman Parlamenter Grubu ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede, Almanya'nın seçilmiş milletvekillerinden oluşan Sol Parti'den 3, Yeşiller Partisi'nden 1, Sosyal Demokrat Parti ve Hür Demokrat Parti'den birer olmak üzere 6 kişilik bir parlamenter grubu ile görüşmelerimiz oldu. Bu kişilerin Almanya'nın seçilmiş parlamenterleri olduğunun, onlarla ilgili herhangi bir şekilde bir ithamda bulunulmasını da açıkçası pek diplomatik nezakete sığdıramadığımızın altını çizmek isterim.

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını ele alıyoruz"

Yurt dışına yaptığımız ziyaretlerde hem Türkiye'deki iç gelişmelerle ilgili düşüncelerimiz ve Avrupa'daki muhataplarımızın ilgisini çeken sorular bir şekilde gündeme geliyor hem de yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın o ülkelerde karşılaştıkları sorunları ele alıyoruz."

"30 bin gurbetçiyi ilgilendiren çifte vatandaşlık meselesini görüştük"

Avusturya'da yaptıkları temaslarda, buradaki 30 bin gurbetçiyi ilgilendiren çifte vatandaşlık meselesini, dışişleri bakanlığında ve başka görüşmelerde gündeme getirdiklerini vurgulayan Çeviköz, iktidarın bu konuda yeterli ilgiyi göstermediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT