Yurt Dışı Türkler Komisyonu kuruluyor

Yurt Dışı Türkler Komisyonu kuruluyor

TBMM'de, yurt dışındaki vatandaşların sorunlarının çözümü için bir komisyon kurulmasına karar verildi. CHP'li Utku Çakırözer, geçtiğimiz hafta meclis kürsüsünden bu konuda çağrı yapmıştı.

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanlığınca, yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla, Yurt Dışı Türkler Alt Komisyonu kurulmasının planlandığı öğrenildi. 10 Ekim 2019 Perşembe günü Dışişleri Komisyonu toplantısında verilecek bir önerge ile oya sunulacak olan komisyonda, partilerin oy oranına göre 5 AKP, 2 CHP, 1 HDP, 1 MHP ve 1 İYİ Parti milletvekilinin bulunması bekleniyor.

Çakırözer çağrı yapmıştı

Geçtiğimiz hafta TBMM'de gurbetçilerin sorunlarını dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ilk etapta bir Yurt Dışı Türkler Komisyonu kurulması yönünde çağrı yapmıştı. Komisyon girişimine ilişkin sorularımızı yanıtlayan Çakırözer, "Çok yerinde bir karar olarak değerlendiriyorum. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın emeklilik, uçak biletleri, askerlik, sınır kapılarında bekleme süreleri gibi çözüm bekleyen çok önemli sorunları var. Bu komisyonu sorunların giderilmesi için bir fırsat olarak görüyorum" dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum