Yozgatla AB'ye büyükelçi oldu

Yozgatla AB'ye büyükelçi oldu

Aşırı sol örgüt üyesi ve cinayet şüphelisi olduğu gerekçesiyle 70'li yıllarda Avrupa'ya iltica eden Ozan Ceyhun, Erdoğan tarafından Avusturya Büyükelçisi yapıldı. Ceyhun, 2007'de "Yozgatla mı AB üyesi olunacak?" başlığıyla bir yazı kaleme almıştı.

FRANKFURT - 70'li yıllarda Dev-Yol üyesi olduğu ve hakkında cinayet suçlaması bulunduğu iddiasıyla Avusturya'ya kaçtığı öne sürülen şimdilerde AKP'yi destekleyen Ozan Ceyhun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi olarak atandı.

Uzun yıllar Yeşiller ve SPD saflarında siyaset yapan ve Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine kadar yükselen Ceyhun,  saf değiştirerek önce Mustafa Sarıgül'ün, daha sonra Egemen Bağış'ın ve Mevlüt Çavuşoğlu'nun danışmanlığını yapmıştı.

2002'de yaptığı bir konuşmada Milli Görüş hareketinin tehlikelerine dikkati çeken Ceyhun, türban için de "politik üniforma" ifadesini kullanmıştı.

2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı da olan Ozan Ceyhun'un saf değiştirmeden önce kullandığı bazı ifadeler şu şekilde:

"Anti-demokratik baskılar söz konusu olduğunda 'Türkiye'de işkence yok' yalanını söylerken yüzleri kızarmayanların, şimdi Türkiye müzakere gününü çoktan hak etti' söylevlerini ciddiye alamayız". (Sabah gazetesi)

Açık Gazete'deki bazı yazılarından alıntılar:

“Kıbrıs Türktür, Türk kalacaktır” lafları bir şey getirmiyor.

AKP iktidarının gerçekleştirdiği iddia edilen  “dinci kadrolaşma” sadece modern Türkiye Cumhuriyeti için bir sorun değil aynı zamanda Türkiye AB’ne üye olduğu takdirde AB için de büyük bir sorun.

UETD Türk Devleti’nden mi 3 milyon Euro almakta? Yani benim Türkiye’de yaşayan ve hiç bir zaman AKP’ye oy vermemiş ve vermeyecek olan akrabalarımın, dostlarımın, tanıdıklarımın ve daha nice Türkiye insanının vergilerinden 3 milyon Euro şimdi AKP’nin Almanya uzantısı görünümünde bir derneğe mi veriliyor? Hangi amaçla?

Birlikte Türkiye’de CHP için, Almanya’da SPD için seçim kampanyası yürüttüğümüz gibi yarın da “Başbakan Derviş” kampanyasında buluşmak umuduyla diyorum.

Şimdi eski “kavga” arkadaşımın ve bugünkü “dostumun” (Cem Özdemir) Almanya’da yoluna çıkarılan tüm engellere rağmen Yeşiller Eş Başkanı olması beni öyle mutlu ettiki dile getirmem imkansız! 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşlerinin türbanı söz konusu olduğunda “en demokrat” olanlar son günlerde galiba sadece “kendilerine demokrat olduklarını” saklayamaz hale geldiler.

“Ortaçağda cadı yakan zihniyetin” olduğu Yozgatla mı AB üyesi olunacak?

İlk defa geçen hafta sonu önerebileceğim dürüst ve tutarlı bir lider seçimler öncesi arenasına çıktı Türkiye’nin. Evet, Ufuk Uras!

Almanya’da AABF ve Avrupa’da Konfederasyon adı altında Türkiye’deki Aleviler için bile bir umut haline gelen Turgut Öker ve arkadaşlarını “bölücü” diye tanımlayanlar acaba Aleviler için bu derece başarılı çalışmalar yapan ve de solcu olmakla gurur duyan bu insanları karalamaya çalışırken “cehennem fıkrasındaki ayak bacak tutan” rolünü yüklendiklerini farketmiyorlar mı ?

 

HABERE YORUM KAT