Yaz saati uygulaması için oy verin

Yaz saati uygulaması için oy verin

Avrupa Birliği, yaz saati uygulamasına devam edilip edilmemesi için üye ülke vatandaşları arasında anket başlattı. 16 Ağustos'a kadar oy verebilirsiniz.

FRANKFURT - Avrupa Birliği, üye ülkelerde yaz - kış saati uygulamasının devam edip etmemesi üzerine yapılan araştırmalar kapsamında oylama başlattı. AB üyesi ülkelerin vatandaşları, 16 Ağustos 2018 tarihine kadar burayı tıklayarak oy verebilecekler.

Avrupa Birliği'nde 1996 yılından bu yana tüm üye ülkeler saatlerini Mart ve Ekim ayında bir saat geri ve ileri alarak gün ışığından daha fazla yararlanıyorlar. Yaz ve kış saatlerinin insanların uyku ve beslenme düzenlerini bozduğu, bu nedenle kaldırılmasını isteyen bir grup aktivistin öncülüğünde düzenlenen kampanya neticesinde, Avrupa Birliği kurumları da bu konuyu gündeme aldı.

Avrupa Birliği Komisyonu, şubat ayında yaz saati uygulamasının yararlarının ve zararlarının araştırılmasını istedi. Bu çerçevede üye ülkelerin ilgili bakanlıklarından görüş alındı. Değişen saat uygulamasının enerji tasarrufu, uyku düzeni e beslenme açısından ne gibi sonuçlara yol açtığına ilişkin raporun ardından, Avrupa Birliği gerekirse bu konuda bir düzenleme yapmayı gündemine alacak.

Araştırmalara göre vatandaşların önemli bir kısmı, yaz saati uygulamasına geçilmesini istemiyor. Forsa Enstitüsü tarafınndan yapılan bir araştırmada, Almanya'da yaşayanların yüzde 73'ünün yaz ve kış saati düzenlemesi yapılmadığını istediği sonucu çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT