Yavaş: Bu şahıs çocuk istismarından da yargılanıyor

Yavaş: Bu şahıs çocuk istismarından da yargılanıyor

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkındaki iddiaları basın toplantısında yanıtladı.

ANKARA - CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Yavaş, haberi yapan gazete ile AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“2 ay önce mahkeme kararlarını tekzip metni yayınlamıştı gazete. Birkaç gün beklememizin sebebi var. Kumpasın sebebinin ardından kim olduğunu görmek için. Kumpas aktörlerini gördük. Kasıtlı olarak adil yargılamak isten Özhaseki ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aday olmamdan itibaren asılsız iddiaları ile seçmen nezdinde itibarımız zedelemek istediler. Duvarlara yazılan yazı hakkında da derhal şikayetçi oldum. Anketlerde önde çıkınca PKK ile irtibatımız olduğu algısını yaydılar. Yazan belediye çalışanı çıktı.

Bu sefer PKK’lıları işe alacağımız iddiası ortaya atıldı. Bu kadar yalana rağmen anketlerde açık kapanmayınca, asılsız iddialara devam ettiler. Mal beyanının istemem nedeniyle ortaya çıktı bu iddia. Rakibim mal beyanından kaçmak için böyle bir yolu tercih etti.

Bu şahsın senetteki imzasının sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Asıl mağdur benim. Suçun mağdurunu suçlu ilan etmeyi nasıl başarıyorlar. Ne kadar ahlakidir. Her iki tarafta birbirini kullanmaktadır. Rakibim bana çamur atmak için bu şahsı kullanmaktadır.

"Sahte belgeyle üniversiteye girmiş, çocuk istismarından yargılanıyor, şizofreni raporu var"

Şantaj, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik hakkında iddianame hazırlandı bizim açtığımız dava ile. Bu senetin Mansur Yavaş’ın eline nasıl geçtiğini bilmiyorum diyor. Suça konu senetin bana verildiği sabit olduğu tespit edilmiştir. İddianame iddiaları yalanlıyor. Şantaj yapmaktan dolayı 1 yıl 3 aydan dolayı toplamda 6,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu şahsa saygın bir işadamı olarak niteliyorlar ya kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış afla geri dönmüş. ÖSYM’den gelen belgeyi taklit etmiş. Çocuk istismarından yargılanıyor, şizofreni raporu da var.

Bu şahıs ne amaçlıyor? Kurtulmak için hem medyayı hem rakiplerimizin adalet üzerindeki etkisini kullanmak için harekete geçti. Bu adamın suçlarını bilip hareket ediyorsanız durum vahim.

"Hiçbir şekilde kaçmasına ve gündem değiştirmesine izin vermeyeceğiz"

Bu şahsın bir an önce tutuklanması gerekirken bir seçim uğruna onu savunuyorsunuz. Onu televizyonlara çıkarması tam bir acizliktir. Kampanyamı hukuk çerçevesinde devam edeceğim. Hükümlü bir suçluı ile hareket ediyorlar Ergenekon’daki gibi. Savcılık tarafından kovuşturmaya gerek yok denmişken 1 yıl önce benimle ilgili şikayette bulunuyor şahıs. Soruşturma izni verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir diyor savcı. Bir sene boyunca araştırılmış. Adalet Bakanı, apar topar dosyayı geri gönderiyor. Soruşturma savcının elinden alınıyor. Yeni savcı suçun türünü değiştiriyor. Savcı KPSS konusunda sıkıntılı. Hakkımızda açılmış bir dava yok.  Suç vasfını nasıl değiştiriyor.

"Özhaseki’nin, mal beyanının kamuoyuna açıklaması istiyorum"

Seçimi girerken bizi zora sokacağını düşündükleri şeyler yapıyorlar. Bunlar daha önce denendi, bilmeleri lazım. Sahadaki tükenmişliği ele vermiştir. Mal beyanının kamuoyuna açıklaması istiyorum, Özhaseki’nin. Hiçbir şekilde kaçmasına ve gündem değiştirmesine izin vermeyeceğiz.

"FETÖ’ye yardımdan yargılanması gereken Özhaseki için Ankara harcanmamalı"

FETÖ’ye yardımdan yargılanması gereken, PKK’lılara gerilla diyen Özhaseki için Ankara harcanmamalı.

"Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır"

Seçim uğruna bir sahteciye bu imkanı vermek bir utanç vesikasıdır. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyecekleri bir kara leke olarak yapışmıştır. "Bilmeyerek bu suçlamaları Mansur Yavaş'a yönelttik" diyorsanız kötü. Bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha vahim. Bu insanın işlediği suçları biliyorsunuz Yavaş'ı suçlamak için ne yapacaksınız?

"Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi?"

Devam eden davalar var bu açıklamaları yapmak suç. Bu sahteci şahısı, işlediği 6 buçuk yıl suçtan, o çocuk istismarı dosyasından beraat ettirmeyi mi düşünüyorsunuz? Onun için mi sahip çıkıyorsunuz bu şahısa? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Seçimi kaybetme paniği ile yapılanlar siyasete yakışmıyor."

 

HABERE YORUM KAT