'Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın'

'Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın. Bilinsin ki ihtiyaç hasıl olursa 5 bin ülkücü gönüllü Afrin'in boğazına çökecektir" dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumunda açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, TSK'nin "Zeytin Dalı" adı verilen, Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği operasyonunu desteklediği açıklamasında, 'Afrin'de terör devletinin provalarının yapıldığını' öne sürerek, "Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir. Hain ve kanlı eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmıştır. Halep'in bu ilçesi terörizmin esaretinden kurtarılırsa Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma ihtimali kalmayacaktır." dedi.

Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da Afrin Operasyonu bağlamında eleştirerek, "Dalından kopan, kökünden savrulan CHP'nin hız ve yönünü bundan böyle Türkiye düşmanlarının estireceği düşman belirleyecektir. Gazi Mustafa Kemal'in mirasına kurt düşürülmüştür." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ana gündemini TSK'nin Afrin operasyonunun oluşturduğu Bahçeli, özetle şunları söyledi:

"Hiç kimse davadan büyük, üstün değildir. İşlerine geldi mi çıkarlarına uydu mu her yapılanı güzel ve doğru bulanlar, tam tersi durumda her şey berbat diyenler, inanç ve itibar yoksunlarıdır. Bunlarla işimiz yoktur, yolumuz ayrılmıştır"

"Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın"

Bunun başka yolu kalmamıştır. Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın. Bilinsin ki Kerkük'e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan ülkücü hareket ihtiyaç hasıl olursa binlerce gönüllüsü ile Afrin'in boğazına çökecektir. Yetmedi Münbiç'e gök gürlemesini andıran imanla sel gibi akacaktır. Gözümüz karadır, zira mevzubahis vatandır. Kahraman Mehmetçik yalnız değildir. Hükümet yalnız değildir, MHP yanındadır. Enerji kaynaklarının denetim ve kontrolü de suyun altında bekletilen gündem başlıkları arasındadır.

Bu durum uluslararası hukuka göre suçtur. BM Sözcüsü kademe kademe büyüyen milli endişelere acaba ne diyecektir. Hükümet haklı olarak kamuoyunu hazırlamıştır. Ülkemizin uluslararası hukuktan doğan hakları paylaşılmıştır."

Münbiç yorumu: İkisi bir arada olursa keyifli olur

Afrin'den sonra Münbiç'e de operasyon yapılmasına ilişkin görüşleri sorulan Bahçeli konuyu, "Durum çayla şeker gibidir, çay ayrı, şeker ayrı olursa bir anlamı olmaz. İkisi bir arada olursa keyifli olur" ifadesiyle yorumladı.

HABERE YORUM KAT