Von der Leyen'den 'iğrenç' bir adım

Von der Leyen'den 'iğrenç' bir adım

Fransız AP Milletvekili Careme, "Avrupalı Yaşam Biçimini Korumak adlı dosyada göç, entegrasyon ve güvenliğin ele alınacağını düşünürsek, bunun iğrenç bir adım olduğunu görürüz" dedi.

BRÜKSEL - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı görevini 1 Kasım'da devralacak Ursula von der Leyen'in yeni açıkladığı görev dağılımında göç konusunu "Avrupalı Yaşam Biçimini Korumak" adlı dosyaya dahil etmesi tepki çekti.

Fransız AP Milletvekili Damien Careme, yeni AB Komisyonunun görevlendirme şeklini "iğrenç bir adım" olarak nitelendirdi.

Careme, "Dosya ismi ilk etapta kulağa hoş geliyor ancak, bu kapsamda göç, entegrasyon ve güvenliğin ele alınacağını düşünürsek, bunun iğrenç bir adım olduğunu görürüz." ifadelerini kullandı. 

AP'deki liberallerden oluşan "Avrupa'yı Yenile" grubunun Fransız üyesi Pascal Canfin de mevcut dosyanın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Avrupalı yaşam biçimini korumakla göç politikasını ilişkilendirmek, Avrupa'nın değerlerine aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Yeni komisyon üyeleri göreve başlamadan önce AP'de ilgili komiteler tarafından dinlenerek, onay isteyecek. Tüm komisyon üyeleri daha sonra AP Genel Kurulu'nda genel bir oylamaya tabi tutulacak. AP milletvekillerinin "Avrupalı Yaşam Biçimini Korumak" dosyasına ilişkin mesafeli yaklaşımı, oylama sürecinin kolay geçmeyeceğine işaret ediyor. 

HABERE YORUM KAT