Ulu Cami’nin imamına sınır dışı

Ulu Cami’nin imamına sınır dışı

Belçika, ‘radikalleştiği ve ulusal güvenliği tehdit ettiği’ iddiasıyla ülkedeki en büyük cami Brüksel Ulu Cami’nin imamının oturum iznini iptal etti.

BRÜKSEL - Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, BelRTL radyosuna verdiği mülakatta Suudi imamın oturum iznini iptal ettiğini açıkladı.

"İmam selefi olduğuna dair net işaretler var"

Din adamıyla ilgili değerlendirmede bulunan Francken, “İmamın selefi olduğu, radikalleştiği, toplumumuz ve ulusal güvenliğimize tehdit oluşturduğuna dair net işaretler var” dedi.

Francken, bu kararın Suudi Arabistan’la Belçika arasında bir soruna neden olup olmayacağına ilişkin bir soruya, “Muhtemelen. Ama radikalleşmeyle mücadelemiz daha önemli” cevabını verdi. İsmi açıklanmayan imamın sınır dışı süreci de bu kararla başlamış oldu. Kararın, Belçika’da cami ve dini kuruluşların daha sıkı denetime tabi tutulmasıyla ilgili haberlerin ardından gelmesi dikkati çekti.

Camiler artık daha sıkı denetlenecek

Belçika basını geçen hafta, halihazırda iki federal kurum tarafından denetlenen camilerin artık aralarında Ordu İstihbarat Merkezi ve Tehdit Analiz Koordinasyon Organizasyonu'nun da olduğu 8 kurum tarafından denetleneceğini, camilere tanınırlık verilmesinin daha sıkı kurallara tabi tutulacağını yazmıştı. 

AB kurumlarına yakın yerde bulunan Brüksel Ulu Cami binası, 1967 yılında 99 yıllığına enerji anlaşması karşılığında Suudi Arabistan’a kiralanmıştı.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT