'Ülkemizdeki Türkler çok nitelikli ve yetenekli'

'Ülkemizdeki Türkler çok nitelikli ve yetenekli'

İsviçre Ekonomi Bakanı Schneider-Ammann, ülkesindeki 130 bin Türk vatandaşından övgüyle bahsederek “Türkler ülkemize çok iyi uyum sağlamış durumda. Nitelikli ve yetenekli insanlar” dedi.

STOCHOLM - İsviçre Ekonomi, Eğitim ve Araştırmadan Sorumlu Federal Hükümet Bakanı Johann Schneider-Ammann, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile geçen cuma günü Cenevre’de yaptığı görüşme ve ikili ilişkilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Schneider-Ammann, Türkiye-EFTA Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) yenilenmesinin dönüm noktası olabileceğini belirterek “Davos öncesinde titizlikle halletmemiz gereken birkaç ortak ev ödevimiz var. Ocak ayında Davos’tan önce gerçekleşecek toplantı öncesi birkaç konudaki detayları ele alacağız. Ocak sonunda da tekrar (Zeybekci ile) görüşerek sonuca ulaştıracağız” diye konuştu. 

Ocak ayında İsviçre Konfederasyon Başkanlığını Doris Leuthard’a devreden Schneider-Ammann, ilaç sektöründeki yatırımların, makine araç gereçlerinin ve elektronik cihazların iki ülke arasındaki ticarette oynadığı rolün önemine dikkat çekti. 

"Türkiye ile daha fazla iş birliği yapacağız"

Teknoloji alanında Türkiye ile daha fazla iş birliği yapabileceklerini anlatan Schneider-Ammann, “İsviçre teknoloji alanında küresel anlamda rekabetçi ve güçlü bir ülke. Yeni teknoloji ürünlerinin ticaretinde Türkiye ilgi duyduğumuz bir ülke” dedi.

"Türkler nitelikli ve yetenekli insanlar"

Ülkesinde yaşayan tahmini 130 bin Türk vatandaşına da övgülerde bulunan Schneider-Ammann, “Türk insanı ülkemize çok iyi düzeyde uyum sağlamış durumda. Nitelikli ve yetenekli insanlar. Buna çok saygı duyuyoruz” dedi. 

Zeybekci: Türkler gündeme dahi gelmedi

Schneider-Ammann, Ekonomi Bakanı Zeybekci ile yaptığı görüşmede İsviçre’deki Türklerin gündeme dahi gelmediğine işaret ederek “Türk mevkidaşımla görüşmemizde buradaki Türklere ilişkin bir konu konuşmadık. Başka türlü ifade etmem gerekiyorsa, onların burada bir sorunu olmadığı için böyle bir gündem maddemiz olmadı. Bu olumlu bir mesaj” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT