'UETD'ye FETÖ'cüleri doldurdunuz' istifası

'UETD'ye FETÖ'cüleri doldurdunuz' istifası

AKP'nin Avrupa'daki kolu UETD'nin Frankfurt başkanlığını yapan Faruk Solmaz, "FETÖ artıklarının bu teşkilata yerleştirilmesine izin verenleri affetmiyoruz ve 15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak adına istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

FRANKFURT - AKP'nin Avrupa'daki kolu olarak bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Frankfurt başkanı Faruk Solmaz istifa etti. UETD üyelerinin bulunduğu WhatsApp grubuna gönderdiği bir mesajda, istifa gerekçesi olarak tüm itirazlarına rağmen teşkilata FETÖ'cülerin doldurulmasını gösteren Solmaz, "15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak adına" görevden ayrıldığını duyurdu. 

'Amaç AK Parti'yi dağıtmak'

Hessen bölge yönetiminin 50 kişilik bir WhatsApp grubuna hakim olamadığını, gençlik etkinliklerine ihtiyarları doldurduğunu ve AK Parti'nin imajını Hessen eyaletinde dağıtmak amacıyla göreve devam ettiğine kanaat getirdiklerini vurgulayan Solmaz, "AK Parti'nin ve Reisin yolunda dün olduğu gibi bugün de baş koymuş bir vatanperver olarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sular durulmuyor

Türkiye'den YTB ve diğer kurumlar üzerinden proje desteği verilen UETD genel merkezinin Almanya'da kamu yararına çalışan dernek statüsünün iptal edilmesinin ardından, İsveç'te de UETD yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öte yandan derneğin içinde bulunduğu çalkantılı süreçten AKP genel merkezinin de rahatsız olduğu ve Avrupa'daki faaliyetleri başka bir isimle sürdürmeyi planladığı iddia edildi.

 

Fotoğraf: Facebook

HABERE YORUM KAT