'Türklere zorunlu uyum sınavı yapalım'

'Türklere zorunlu uyum sınavı yapalım'

Hollanda'da hükümet ortakları Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ile Demokratlar 66 Partisi (D66), Türk vatandaşları için zorunlu uyum sınavı istiyor.

Hollanda Sosyal İşler Bakanı Wouter Koolmees, Türkiye'den yeni gelen göçmenlere zorunlu uyum yükümlülüğü için araştırma yaptıklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hollanda'da hükümet ortakları Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ile Demokratlar 66 Partisi (D66), Türklerin Hollanda toplumuna uyum sorunu olduğu ve Türk vatandaşları için zorunlu uyum sınavı getirilmesi gerektiği konusunda hemfikir.

"Hollanda'ya gelen Türklerin sayısı artacak"

CDA Milletvekili Pieter Heerma, yılbaşından bu yana yaklaşık 8 bin Türk vatandaşının Hollanda'ya geldiğine ve Türkiye'de artan siyasi gerilim nedeniyle Hollanda'ya gelen Türklerin sayısının da aynı ölçüde artacağına dikkat çekti.

"Avrupa Adalet Divanı kararı Hollanda'da uygulanabilir"

D66 Milletvekili Jan Paternotte ise, Hollanda Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, 

Paternotte, AB'nin en üst düzey yargı kurumu olan Avrupa Adalet Divanı'nın, "bazı durumlarda Türk vatandaşlarına zorunlu uyumun mümkün olduğuna" ilişkin kararına atıfta bulunarak, aynı kararın Hollanda'da uygulanabileceğine işaret etti.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Ortaklık Anlaşması uyarınca şimdiye kadar Türk vatandaşları Hollanda'daki uyum sınavlarından muaf tutuluyordu.

 

 

HABERE YORUM KAT