'Türkiye'nin iyiliğini istiyoruz'

'Türkiye'nin iyiliğini istiyoruz'

Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ (SPD), gazetecilerin tutuklanmasının ve sonra birdenbire serbest bırakılmasının Türkiye'ye zarar verdiğini belirterek, "Bunları Türkiye'nin iyiliği için söylüyoruz" dedi.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ (SPD), ARTI49 canlı yayınına katılarak Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtladı. Avrupa'daki siyasetçilerin yüzde 80'inin son 6-7 sene içerisinde Türkiye'ye bakışının olumsuz yönde değiştiğini vurgulayan Ertuğ, "Normalde bir insanın suçu ispatlandıysa, o kişi cezaevine girer. Türkiye'de önce kişiyi cezaevine atıyorlar. Sonra delil bulamazlarsa bırakıyorlar. Biz bunları sürekli söylüyoruz. Bazıları algılıyor, hak veriyor. Bazıları da bizi vatan haini ilan ediyor" dedi.

'İyi yönde gelişmeler var'

Avrupa Parlamentosu'nda çok sayıda milletvekilinin Türkiye'yi desteklediğini belirten Ertuğ, "Ne benim, ne de arkadaşlarımın Türkiye'nin aleyhine bir çalışması yok. Biz Türkiye'nin iyiliğini, gelişmesini, kalkınmasını, demokratik bir ülke olmasını istiyoruz. Bunu Türkiye'den gelen herkese anlatmaya çalışıyoruz. AB'ye girmek istiyorsunuz. AB, Türkiye'nin girişini oy birliğiyle onaylayıp müzakere sürecine başlamış. AB ile Türkiye arasında iş birliği olması gerekir. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Bunu son aylarda iktidar kanadından da gözlemliyoruz. Avrupa'ya daha sık gelmeler, cezaevlerindeki bazı gazetecilerin serbest bırakılması. Bunları iyiye işaret olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'Avrupalılar 'Acaba?' diyor'

Türkiye tarafından atılan olumlu adımların, Avrupalıların kafasında 'Acaba?' sorusunu doğurduğunu dile getiren Ertuğ, "Nasıl oldu da, geçen sene Alman siyasetçilere Nazi diyen bir iktidar, yeniden dost olmaya çalıştı? Siyasette duygusallık olmaz. Ancak söylenmiş ağır ithamlar var. Bunların dışına nasıl çıkılabilir? Biz Türkiye'yi destekleyenler olarak elimizden geleni yapıyoruz ve inanın bu kişilerin sayısı sanıldığından çok daha yüksek" şeklinde konuştu. 

Yayının tümünü buradan izleyebilirsiniz:

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum