’Türkiye’deymişiz gibi ramazan coşkusu yaşadık’

’Türkiye’deymişiz gibi ramazan coşkusu yaşadık’

Köln Merkez Camisi‘nde düzenlenen Kadir Gecesi programına 2 bin kişi katıldı.

KÖLN - Almanya’nın Köln şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camisi ‘Kadir Gecesi Özel’ programı düzenledi. Namaza gelen yaklaşık iki bin kişi caminin avlusu dâhil tüm salonları doldurdu.

Gecede Kur’an-ı Kerim, yapılan hatimlerin duası ve ilahiler okunup teravih namazının ardından tespih namazı kılındı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanı Kazım Türkmen, Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzur ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü‚ “Cenab-ı Allah’ın bin aydan daha hayırlı dediği bu gecede kırgınlıklara, dargınlıklara son verip kırdığımız gönülleri onaralım. Ramazanı şereflendiren bu özel gecenizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bayrama da hep birlikte erişebilmeyi temenni ediyorum” dedi.

almanyada-muslumanlar-kadir-gecesinde-camilere-akin-etti_8151_dhaphoto5.jpg

DİTİB camilerinde 3 milyon kişinin iftar yemeği yedi

Türkmen, Kadir Gecesi Köln Merkez Camisi’nde 2700 kişinin iftara katıldığını, toplamda ramazan ayı boyunca DİTİB camilerinde 3 milyon kişinin iftar yemeği yediğini sözlerine ekledi.

Mehmet Kutlutürk isimli vatandaş “Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek az, bin aydan daha hayırlı olan geceyi böyle güzel bir atmosferde eda etmek çok büyük bir nimet” dedi.

“Camileri yapan ilk kuşak vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Hac ve Umre İşleri Müdürü Ali Özdemir, Kadir Gecesi’ne Müslümanların ilgisinin Anadolu’da kutlananlardan farklı olmadığını ifade ederek, “Camileri yapan ilk kuşak vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İsminin Dilara oluğunu söyleyen bir kişi ise “Avrupa’daki biz Müslümanları, böylesine kalabalıklar sevindiriyor” dedi.

"Türkiye’deymiş gibi bir ramazan coşkusu yaşadık"

Neziha Avdan isimli vatandaş ise Sivas’tan Almanya’ya geldiğini belirterek, sanki Türkiye’deymiş gibi bir ramazan coşkusu yaşadığını söyledi ve herkesin kandilini kutladı.

HABERE YORUM KAT