'Türkiye'de de sola oy verin'

'Türkiye'de de sola oy verin'

Köln'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, gurbetçilere Almanya'da olduğu gibi Türkiye seçimlerinde de sol partilere oy verme çağrısı yaptı.

KÖLN - Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Göç Belgeseli'nin galasına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da yaşayan yurttaşların Almanya ve Türkiye seçimlerinde sol partilere oy vermesini istedi.

Sosyal demokrat partilerin yüreğinde insan sevgisi ve insan hakları taşıyan partiler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Sosyal demokratların yüreğinde adalet var. Hak var, hukuk var. Geleneğinde ve köklerinde var. Burada sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz ancak Türkiye'deki yakınlarınıza ve akrabalarınıza söyleyin, orada da hakkı, hukuku, adaleti arayan partilere oy versinler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Türk partisini işaret etmişti

Almanya'da eylül ayında düzenlenen genel seçimlerden önce Türkiye düşmanı partilere oy verilmemesini isteyen Cuhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ise, CDU, SPD ve Yeşiller'e oy vermeme çağrısı yapmıştı. 

Erdoğan, Türklerin öncülüğünde kurulan ADD gibi partileri işaret ederek, bu partileri büyütme çağrısı yapmıştı. 

Bunun üzerine Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde girdiği seçimlerde Erdoğan posterleriyle donatılmış arabalarla propaganda yapan Almanya İçin İttifak (ADD), seçimlerde varlık gösterememişti.

HABERE YORUM KAT