'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın'

'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın'

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile yapılan üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu 370’e karşı 109 oyla kabul etti. 

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti. 370’e karşı 109 oyla kabul edilen raporda, ilişkilerin “etkin bir ortaklık kapsamında yeniden tanımlanması” isteniyor. Tavsiye niteliği taşıyan ve bağlayıcılığı bulunmayan raporda, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve hukukun üstünlüğündeki gerileme olduğu ileri sürülerek, müzakerelerin askıya alınması isteniyor. 

Dışişleri Bakanlığından, Avrupa Parlamentosunda kabul edilen 2018 Türkiye Raporu eleştirilerek, "Söz konusu tavsiye kararı bizim için hiçbir anlam ifade etmemektedir" denildi.

Avrupa Parlamentosunun raporuna ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye Raporu'nu kabul etmiş. Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP'nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir” ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun tavsiye kararı niteliğindeki 2018 Türkiye Raporu'nun kabul edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkemiz ve AB arasındaki ilişkileri tekrar canlandırmak üzere ortak çabalarımızı arttırdığımız ve Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminin neden olduğu travmayı geride bırakarak reform sürecini yeniden başlattığı bir dönemde, Avrupa Parlamentosu tarafından benimsenen tek taraflı ve objektiflikten uzak tutuma, tarafımızca herhangi bir değer atfedilmesi mümkün değildir. Söz konusu tavsiye kararı bizim için hiçbir anlam ifade etmemektedir" denildi. 

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum