Türk gemisine füze saldırısı

Türk gemisine füze saldırısı

Buğday taşıyan Türk gemisine Yemen'de füzeli saldırı düzenlendi.

YEMEN - ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yemen'in 70 mil kadar açıklarından geçmekte olan 50 bin tonluk Türk kargo gemisine füzeyle saldırı gerçekleştirildi. Açıklamaya göre, kargo gemisi Yemen'in Hudaydah bölgesine yakın Saleef limanına buğday taşıyordu.

Açıklamada "Bu saldırı bir kez daha, Yemen'de giderek artan tehdit, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı kararının tam olarak uygulanması gerektiğini gösterdi" denildi.

Husiler'in sorumlu tutulduğu açıklamada, Husi saldırılarının bölgeden geçen milyonlarca varil petrolün taşınması ve bölge ekonomisi için önemli olan balıkçılık için büyük tehlike yarattığına dikkat çekildi.

ABD açıklamasında, "İran Devrim Muhafızları'nın saldırgan politikalarının, kendi halkının varlıklarını çevre ülkelerde kullanarak, onların yoksullaşmalarına neden olmasından müteessiriz" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri'nden Türk gemisine füze saldırısı açıklaması 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "İnce İnebolu isimli kuru yük gemisine yönelik füze saldırısı"na ilişkin soru üzerine, "Yüklediği buğday yükünü Yemen'in Saleef limanına götürmekte olan İNCE İNEBOLU adlı Türk gemisi 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 23:15'te Yemen açıklarında bir füze saldırısına hedef olmuştur. Tamamı Türk vatandaşı 23 mürettebatın bulunduğu gemide saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "İnce İnebolu isimli kuru yük gemisine yönelik füze saldırısı" hakkında soruya şu yanıtı verdi:

"Rusya'nın Novorossiysk limanından yüklediği buğday yükünü Yemen'in Saleef limanına götürmekte olan İNCE İNEBOLU adlı Türk gemisi 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 23:15'te Yemen açıklarında bir füze saldırısına hedef olmuştur. Tamamı Türk vatandaşı 23 mürettebatın bulunduğu gemide saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Uzmanlarımızın sözkonusu olayla ilgili tetkik ve araştırmaları sürmekte olup, bu incelemelerin sonuçları bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır."  

 

HABERE YORUM KAT