Tiyatro Frankfurt, Türkiye'de sahnede

Tiyatro Frankfurt, Türkiye'de sahnede

Almanya'da Türkçe tiyatro yapan Tiyatro Frankfurt, Üstü Kalsın oyunuyla Türkiye'deki seyircilerle buluşuyor. Ekip, 15 Kasım'da Bozüyük Tiyatro Festivali'nde sahne alacak.

FRANKFURT - Almanya’nın Türkçe konuşan tiyatrosu olan Tiyatro Frankfurt, Zeynep Yıldız’ın yazıp yönettiği “Üstü Kalsın” oyunuyla ilk kez Türkiye turnesi yapıyor. Bugüne kadar yaptığı oyunlarla Almanya’da yaşayan Türk ve Alman seyircilere seslenen topluluk 15 Kasım’da Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenecek festivalde ilk defa Türkiye’de Türk seyircilere seslenecek. 

Oyun bir yandan genç bir çiftin ilişkilerinde yaşadıkları darbeyi anlatırken diğer yandan da tam 34 sene önce “Darbe” yüzünden memleketinden ayrılan bir adamın geldiği gün yine ”Darbe”yle karşılaşmasının sancılarını gözler önüne seriyor. Ve tesadüf bir süre genç çiftimizin evinde konaklamak zorunda kalıyor karısıyla birlikte. Sonrası mı? Onu da oyunu izleyince anlayacağız. 

Tiyatro Frankfurt aynı zamanda bu sene Mayıs ayında 5. yapılacak olan Frankfurt Tiyatro Festivali’nin de ev sahibi. Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu “Bugüne kadar hep Türkiye’deki tiyatro topluluklarını ağırlayıp, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşturduk. Bu yıl biz de iadeyi ziyaret yapmaya karar verdik. Bu vesileyle biz de Almanya’da yaşayan ve tiyatro yapan insanların yaptıkları çalışmaları Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımıza göstermeyi amaç edindik. Buna bir tür aynı kültürün farklı coğrafyalardaki kültür alış verişi diyebiliriz” dedi.

Oyunun hem yazarı hem de yönetmeni Zeynep Yıldız ise “Üstü Kalsın oyununda anlatmaya çalıştığımız dert sadece bu toprakların derdi değil. Aynı zamanda bu topraklardan kopmak zorunda kalmış –hatta koparılmış- insanların da derdi. O yüzden Almanya’da oynadığımız oyunlardan sonra aldığımız reaksiyonlar bizi çok mutlu etti; doğru bir yerden bakmaya çalıştığımızın adeta sağlaması oldu” diye konuştu. 

whatsapp-image-2017-11-14-at-16.29.45.jpeg

HABERE YORUM KAT