THY içindeki çeteyi Japonlar ortaya çıkardı

THY içindeki çeteyi Japonlar ortaya çıkardı

Türk Hava Yolları personelinin yurtdışından ürünler getirmek için çete kurdukları ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları personelinin yurtdışından Rolex saat ve CDJ3000 DJ Multiplayer getirerek çete oluşturduğu ortaya çıkarıldı. THY, organize ekibin işine son verdi.

Japonya devletinin THY’ye gönderdiği resmi yazıda "Yüksek miktarda para giriş çıkışı yapılıyor" uyarısı sonrası olay ortaya çıktı. İnceleme başlatıldı ve kaçakçılığın DOHA ve Dubai'de de gerçekleştiği öğrenildi.

Kabin, teknik ve kokpit personelinden oluşan organize ekip, Doha ve Dubai'den Rolex saat getirerek yurda sokuyor ve İstanbul'da bir saatçi üzerinden satıyordu.

Japon makamlarının THY'ye gönderdiği ihbarla yaklaşık 10 kişilik bu grubun faaliyeti ortaya çıktı. Gümrük memurlarının dikkatini çeken grup her girişlerinde farklı model saatlerle İstanbul’a geldi.

Grubun bagajları da arandı ve saatlerin sertifikaları ele geçirildi. Durum THY'ye bildirildi ve bu personellere işten çıkarıldı. Bazıları emekliye ayrıldı, bazıları istifa etti.

Ayrıca, CDJ3000 Multiplayer getiren başka bir çete de Japonya üzerinden takip edildi. THY kabin personelinin yüklü miktarda para transferi dikkat çekti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT