SunExpress'ten tarihi gelir

SunExpress'ten tarihi gelir

THY ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, geçtiğimiz yıl tarihin en yüksek cirosuna ulaşarak 1,4 milyar avro gelir elde ettiğini açıkladı.

2018 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından vergi, resim ve harç istisnası (öngörülen hizmet geliri 400 milyon avro) tanınan SunExpress firması, 1,4 milyar avro ile tarihinin en yüksek gelirini elde ettiğini açıkladı.

Uçak içinde bir bardak suya bile 16-17 lira para alması ve izin sezonunda yüksek fiyatla bilet satılması nedeniyle çok sayıda yolcunun eleştirdiği firma, art arda üçüncü kez tarihinin en yüksek gelirini yakalayarak, 2019'da da rekor bir büyümeye imza attığını duyurdu.

"Boeing 737-Max'in arkasındayız"

SunExpress CEO'su Bischof, basın toplantısında 6 ayda 2 kere düşen Boeing 737-Max tipi uçaklardan 10 adet yeni sipariş verildiğini hatırlatması üzerine, "Elbette çok ciddi bir türbülans var bu model ile ilgili. Ama stratejik olarak baktığımızda biz uçaklarımızı 15-20 yıllık dönemler için alıyoruz. Dolayısıyla SunExpress hala bu taahhüdünün arkasında. Bu doğrultuda Dubai'de 10 adet yeni sipariş verildi. Boeing ve yolcularımız için şunu söylüyoruz; biz gerçekten bu modele inanıyoruz. Çok etkin, verimli ve en güvenli uçaklardan biri dünyada. Çünkü ekonomik ve ekolojik faydalar sunuyor. Yakıt tüketimi 737 NG'ye göre yüzde 15 daha az. Evet zorluklar var ama faydalarını göreceğiz. 737 Max'ın menzili yüksek olduğu için yeni destinasyonlar da düşünebileceğiz" dedi.

Fotoğraf: DHA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum