SunExpress, Boeing'e güveniyor

SunExpress, Boeing'e güveniyor

Endonezya hava yolu firması Garuda, Boeing'in 6 ayda 2 kez düşen 737 Max modeli siparişlerini iptal etti. SunExpress ise Boeing'e güvendiğini belirterek, siparişleri iptal etmedi.

FRANKFURT - Endonezya hava yolu firması Garuda, 49 adet Boeing 737 Max siparişini iptal etti. Söz konusu sipariş tutarının yaklaşık 4 milyar avro odluğu belirtildi. Boeing'in yeni modeli olarak 737 Max, son 6 ayda 2 kez düşmüş ve 340'tan fazla yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti.

Lion Air ve Ethiopian Airlines uçaklarının düşmesi, havacılık sektöründe gözleri Boeing 737 Max modeline çevirmiş ve birçok ülke, soruşturmalar tamamlanana kadar hava sahasını söz konusu modele kapattığını açıklamıştı. 

SunExpress Boeing'e güveniyor

THY de güvenlik konusunda tartışmalara neden olan Boeing 737 Max modelini uçuştan çekme kararı aldı. THY ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress ise 737 Max siparişlerini iptal etmeyi düşünmüyor.

Alman Die Welt gazetesinin haberine göre, bu uçaktan 32 adet sipariş veren ve 10 adet de opsiyonlu siparişi bulunan şirketin genel müdürü Bischof, “Boeing’in her konuda bize bilgi vereceğini ve bu uçağı güvenle ve hatasız biçimde çalıştırmamızı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Fotoğraf: Arşiv - sembol foto

HABERE YORUM KAT
1 Yorum