SPD'li kadınlar: Fuhuş yasaklansın

SPD'li kadınlar: Fuhuş yasaklansın

SPD'li bir grup kadın siyasetçi, Almanya'da İsveç'te olduğu gibi para karşılığı seks yapmanın yasaklanmasını istiyor. İsveçli erkekler, ülkede veya yurt dışında fuhuş yaparlarsa para ve hapis cezasına çarptırılıyorlar.

BERLİN - SPD'li kadınlar, İsveç'te olduğu gibi Almanya'da da para karşılığı seks yapmanın yasaklanmasını istiyor. Daha önce SPD Baden Württemberg başkanlığı yapan Breymaier ve Sosyal Demokrat Kadınlar Çalışma Grubu (AdF) Başkanı Noichl gibi isimler para karşılığı sekse karşı çıkıyor.

Tagesspiegel'in haberine göre, Breymaier "Artık 18 yaşına gelen lise öğrencileri bir kadınla her istediklerini yapabileceklerini düşünmemeli" dedi.

Mevcut durumda Almanya'da hiçbir parti, para karşılığı seksin yasaklanmasını istemiyor. Yeşiller ve Sol Parti ise, tartışmalı Fahişelik Kanunu taslağına karşı çıkıyor. Taslağa göre, hayat kadınları kişisel bilgileriyle kendilerini kaydettirmeli ve düzenli olarak Sağlık Müdürlüğü'ne görünmeliler.

İsveç'te yasak

İsveç, 1999 yılında para karşılığı seksi yasaklamış ve bu suçu işleyen erkeklere para ve hapis cezası getiren bir kanunu yürürlüğe sokmuştu. 2011 yılında, para karşılığı seks yapan erkekler için istenen ceza 6 aydan 1 yıla çıkarıldı.

Hükümet, bu yasanın ülkede para karşı seksi ciddi şekilde azalttığını savunurken, bazı araştırmacılar bu yasağın ne fuhuşu ne de insan ticaretini azaltabildiğini savunuyor.

İsveç vatandaşı erkekler, yurt dışında para karşılığı seks yapmaları durumunda da para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabiliyorlar.

 

HABERE YORUM KAT