Sosyal yardım için Almanca şartı geliyor

Sosyal yardım için Almanca şartı geliyor

Avusturya'daki sağcı hükümet, sosyal yardım alanlar için Almanca bilme ve uyum konusunda istekli olma şartı getirmeye hazırlanıyor.

VİYANA - Avusturya'da devlet yardımı alma şartları zorlaştırılıyor. Ülkede yaşayan mülteciler, önümüzdeki süreçte aylık 863 avroluk sosyal yardımların tümünden yararlanmak isterlerse, yeterli düzeyde Almanca bildiklerini ve uyum sağlamaya istekli olduklarını göstermek zorunda kalacaklar.

'Almanca sosyal yardımın anahtarı'

Avusturya'nın aşırı sağcı hükümet ortağı FPÖ'lü başbakan yardımcısı Strache, Almanca'nın sosyal yardım için anahtar olduğunu söyledi. Öte yandan sağcı hükümet mültecilerin aldığı sosyal yardımı 300 avroya düşürmek istiyor.

Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlar için de 5 yıllık bir bekleme süresi hayata geçirmeyi planlayan hükümet, yurt dışında yaşayan çocuklar için ödenen çocuk parası konusunda da adımlar atmıştı.

Birleşmiş Milletler: Uyuma engel olur

Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım Komisyonu ise Avusturya'nın sağcı hükümetinin bu uygulamalarına tepkili. Bu kararların uyum sürecini hızlandırmak bir yana dursun, uyumun önünde engel olacağını savunan BM Mültecilere Yardım Komisyonu Avusturya Temsilciliği, dil şartı getirilmesinin mültecilere gizli bir bekleme listesi konulması olduğunu dile getirdi.

Tasarının yasalaşması halinde 2019 yılının nisan ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT