Sol Parti milletvekiline PKK davası

Sol Parti milletvekiline PKK davası

Hamburg Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, Twitter hesabından PKK flaması fotoğrafı paylaştığı için Almanya'da mahkeme önüne çıkacak. Özdemir, "PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorum" dedi.

HAMBURG - Hamburg Parlamentosu Sol Parti Grup Eşbaşkanı Cansu Özdemir, 2017 yılında Twitter hesabından terör örgütü PKK flaması ile fotoğraf paylaştığı için yargılanacak.

Ekim ayında Hamburg'da hakim karşısına çıkacak olan Özdemir, sözlerinin arkasında olduğunu ve PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini savundu.

"PKK terör örgütü değil"

Twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, soruşturmayla ilgili dokunulmazlık talep etmeyeceğini belirterek, "Binlerce insan gibi ben de PKK yasağının yanlış ve iki yüzlü bir politika olduğunu düşünüyorum. Bu yasakla, Almanya'da aktif siyaset yapan Kürtler kriminalize ediliyor, Kürtlere ve yoldaşlarına yönelik bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Almanya, bu yasağı kaldırmayarak Türk devletinin siyasetini desteklemiş oluyor" dedi.

PKK, Almanya'nın ve Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Almanya'da, PKK terör örgütünün flamalarını ve cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını açmak yasak.

 

Foto: linksfraktion-hamburg.de (Karin Desmarowitz)

HABERE YORUM KAT
2 Yorum