'Siyah Karga' Hollanda'dan ödülle döndü

'Siyah Karga' Hollanda'dan ödülle döndü

Hollanda'da Kırmızı Lale Film Festivali'nde "Siyah Karga", "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

ROTTERDAM - Hollanda'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali'nde (RTFF), Tayfur Aydın'ın yönettiği "Siyah Karga", "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Rotterdam kentinde düzenlenen törende, Türk ve Hollandalı jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu birinci seçilen filmin yönetmeni Aydın, 3 bin 500 avro ile ödüllendirildi.

Festivalde, "En İyi Yönetmen" ödülünü "Sarı Sıcak" filmiyle Fikret Reyhan ve "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar" filmiyle Erhan Tuncer aldı. İki yönetmen bu başarılarıyla biner avro ödül kazandı.

Bu yıl ilk defa yapılan "En İyi Kısa Film" ödülünü Onur Yağız'ın çektiği "Toprak" filmi kazandı.

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de Uluslararası Adana Film Festivali (UAFF) Direktörü İsmail Dikilitaş tarafından Erdal Özyağcılar'a verildi.

UAFF Direktörü İsmail Dikilitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk sinemasının Avrupa'ya açılan kapısının desteklenmesi gerektiği için UAFF ile RTTF arasında kardeşlik ve ortaklık protokolü üzerinde çalışmaların olduğunu söyledi.

Dikilitaş, "Türk sineması, yeni yeni kimlik kazandığı dönemde Avrupa sinemasının ilgisini çekmeye başladığından dolayı Avrupa'da Türk filmini tanıtan festivaller önem kazandı." diye konuştu.

Hollanda Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle Hollanda-Türkiye Kültür Vakfınca düzenlenen festival kapsamında Hollanda'nın Utrecht, Enschede, Lahey ve Rotterdam kentlerinde 19 Türk filmi gösterildi

Festival, 10-12 Kasım tarihlerinde Delft şehrinde yapılacak gösterimlerle sona erecek.

HABERE YORUM KAT