'SGK paralarını aracılara vermeyin'

'SGK paralarını aracılara vermeyin'

Türkiye'nin Bordeaux Başkonsolosluğu, borçlanarak emekli olmak isteyen vatandaşları, SGK'ya ödenecek toplu parayı aracı kişi ve kurumlara vermemeleri yönünde uyardı.

PARİS - Türkiye'nin Bordeaux Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, SGK'ya ödenmesi gereken toplu paranın aracı kişi ve kurumlara verilmemesi uyarısında bulunuldu.

Bazı vatandaşların yurtdışındaki hizmet süreleri karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yaptıkları yurtdışı hizmet borçlanma taleplerine cevaben SGK tarafından bildirilen borçlanma miktarının, yetkisi olmayan kişi ya da kuruluşlarca, SGK’ya ödeneceği belirtilerek aracılar tarafından talep edildiğini söylediğini belirten Başkonsolosluk açıklamasında "Yurtdışı hizmet borçlanma tutarlarının ödemeleri, Türkiye’deki bankalara ya da bunların yurtdışındaki şubelerine yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları bakımından bu hususa dikkat etmeleri ve yurtdışı hizmet borçlanması yapmak istediklerinde, öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğimize ya da Ataşeliklerimize müracaat etmeleri önem arzetmektedir" denildi.

Bu konularda gerekli bilgiler, büyükelçiliklerdeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği'nden ve başkonsolosluklardaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği'nden alınabilir. 

 

HABERE YORUM KAT