Almanya'da sağlık hesabı açtırmak

Almanya'da sağlık hesabı açtırmak

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer yazdı: Sağlık hesabı nasıl açılır?, Sağlık taramasının ne kadarını sigorta karşılıyor?, Yılda ne kadar ücretsiz sağlık hizmeti alabiliriz? Kanser taramasını sigorta ödüyor mu?

NECATİ ŞUÖZER - Her AOK üyesi ve birlikte sigortalı aile üyesinin her biri 400’er avro tutarında kendi sağlık hesabına sahiptir. Yani dört kişilik bir aile özel hizmetler için yılda 1.600 avroya kadar alabilir. Bu konuda önemli olan doktorların bu ek hizmetleri elektronik sağlık kartı üzerinden fatura etmemeleridir. Size özel fatura düzenlenir. Faturayı bize ibraz edersiniz ve birkaç gün içinde size tutarı öderiz.

Bu sayede sağlık önlemleri daha da kârlı olur. Sağlık hesabına ve seçmeli hizmetlerinize ilişkin ayrıntılı bilgileri   aok.de/hessen/gesundheitskonto adresinden ulaşabilirsiniz.

18 yaşından itibaren sağlık taraması

Yasalar uyarınca 18-34 yaş arası bir kereye mahsus olmak üzere koruyucu muayene hakkı bulunmaktadır. Buna ek olarak her 3 yılda bir sağlık taraması yaptırılabilir ve 50 avroya varan bir miktar ödenir.

18-34 yaş arası bir kereye mahsus olmak üzere ve 35 yaşından itibaren her 3 yılda bir, kabul edilmiş olan hizmet sağlayıcılarda yaptırılacak sağlık kontrolünün masraflarını karşılamaktayız. Odak noktada kalp, dolaşım ve böbrek hastalıklarının erken teşhisi yer alıyor. Bu düzenli kontrollerle hastalıklar erkenden teşhis edilip hedefe odaklı tedavi edilebilir.

Cilt kanseri taraması

18 yaşından itibaren, her iki yılda bir 40 avroya kadar ödeniyor. Cilt kanseri taramasıyla kötü huylu cilt hastalıkları erken safhalarda tespit edilebilir. 35 yaşından itibaren her 2 yılda bir yetkili hizmet sağlayıcılarında muayene masraflarını üstleniyoruz.

Homeopati

Doktor tedavisi ve ilaçlar için yılda 240 avroya kadar masrafları üstleniyoruz. Size homeopatik ilk anamnez ve ikinci anamnez için masrafları üstlenmeyi sunuyoruz, eğer bu ek homeopati kalifikasyonuna sahip olan bir doktor tarafından yapılıyorsa ve bu sayede bir hastalık teşhis edilirse, iyileştirilse, kötüleşmesi engellenirse veya hastalık şikayetleri hafifletilirse.

Bu şartlar yerine getirildiğinde takvim yılı başına 240 avroya kadar masrafları karşılıyoruz.

  • Ayrıntılı bilgi: aok.de/hessen
  • Anahtar sözcük: Homeopati / Hemoepathie

Narkoz gazı sedasyonu

25 yaşına kadarki sigortalılarda yirmilik dişlerin çekilmesinde 100 avroya kadar ödeniyor. Özellikle çocuklar ve gençler diş doktoruna gitmeyi sevmiyor. Bu nedenle yirmilik dişler çekilirken çoğu zaman genel anestezi teklif edilir. Narkoz gazı sedasyonu ile daha nazik bir alternatif var. Gevşemiş ve korkusuz tedavi görmek için en güvenli
yöntemlerden biri sayılıyor. 25 yaşına kadarki sigortalılar için takvim yılı başına 100 avroya kadar masrafları üstleniyoruz.

Anne-Bakım Kursu

Kendi kendine meme kanseri muayenesi için, kurs başına 30 avroya kadar ödüyoruz.

Osteopati

Yılda 150 avroya kadar masrafı üstleniyoruz.

Osteopati vücuttaki blokajları ve fonksiyon bozukluklarını gideren manuel bir terapidir. AOK Hessen takvim yılı başına üç osteopati seansı için masrafları karşılıyor. Fatura tutarının 100’de yüzünü size ödüyoruz, ancak seans başına 50
avro’dan fazla olmamak kaydıyla, takvim yılı başına 150 avroya kadar. Ancak burada belirli şartların yerine getirilmesi gerekir.

  • Ayrıntılı bilgi: aok.de/hessen
  • Anahtar sözcük: Osteopati / Osteopathie

Seyahat öncesi koruyucu aşı

Tavsiye edilen aşılar, yılda 200 avroya kadar ödeniyor.

Seyahat öncesi koruyucu aşı hatıraları tatilin bir parçasıdır. Ancak armağan olarak ciddi bir hastalığı kimse beraberinde getirmeyi pek istemez. Seyahate çıkmadan önce gerekli seyahat öncesi koruyucu aşılar hakkında
bilgi edinin. Tavsiye edilen tüm koruyucu aşıların masraflarını üstleniyoruz. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat uyarılarıyla birlikte Robert Koch Enstitüsü Daimi Aşı Komisyonu (STIKO) tavsiyelerini baz alıyoruz. Hepatit A ve B, kolera, sarıhumma ve tifoya karşı aşılar bunların arasında yer alıyor.

  • Ayrıntılı bilgi: aok.de/hessen
  • Anahtar sözcük: Seyahat Öncesi Koruyucu Aşı / Schutzimpfungen

Sabit diş telinde fissür örtücü 17 yaşına kadar, 100 avroya kadar tek seferlik destek. Çene cerrahisi onayı ile, şayet çocuk henüz 18 yaşına ulaşmamışsa fissür örtücü için bir defaya mahsus 100 avro maddi destek alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT