'Reis çaya gel' dediler, geldi

'Reis çaya gel' dediler, geldi

Hollanda'da yaşayan gurbetçi aile, Erdoğan'ın Karaman ziyaretinde 'Reisimiz çay davetime evet der misiniz?' pankartı astı, Erdoğan mitingden sonra eve gidip çay içti.

KARAMAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde halka seslendiği sırada meydandaki bir binanın balkonundan 'Gurbetçi ailesi, Reisimiz çay davetimize evet! der misiniz?’ yazılı pankart açıldı.

Erdoğan, törenin ardından çay davetinde bulunan Hollanda’da yaşayan Bozağaç Ailesi'nin ziyaret etti. Aile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, çay ikramında bulundu. Erdoğan ziyaretin ardından ‘Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin son günü olan düğün gecesi anlamına gelen ‘Şeb-i Arus’ törenlerine katılmak için helikopterle Konya’ya geçti. 

gurbetci.jpg

"Gurbetçilerin gururu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği ev sahibi Sami Bozağaç, Hollanda’da yaşadıklarını, ancak oğlu Halit Bozağaç dizinden ameliyat olduğu için şu an Karaman’daki evlerinde bulunduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karaman’a geleceğinden haberleri olmadıklarını belirten Bozağaç, "Geçen Cuma günü korumaları geldi ve miting alanındaki evlerde kimlerin kaldığını kontrol etti. Benim de öyle haberim oldu. Biz de Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için eve çay içmeye davet ettik. Cumhurbaşkanımızın vatandaşları kırmadığını ve sorunlarıyla ilgilendiğini biliyorduk. Davetimizi kabul edip geldi ve bundan gurur duydum. Çok seviyoruz, gurbetçilerin de gururu’’ dedi. 

Sami Bozağaç'ın oğlu Halit Bozağaç da, "Cumhurbaşkanımız, 'Memnun musunuz, Cumhurbaşkanlığımdan, bir şikayetiniz var mı? dedi. Allah razı olsun ailemizde 2-3 kişinin iş problemi vardı. Randevu verdi" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT