'PKK sızmaya çalışıyor, Suriyelileri çözeceğim'

'PKK sızmaya çalışıyor, Suriyelileri çözeceğim'

Süleyman Soylu, PKK'nın Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'a sızmaya çalıştığını ve Suriyeliler sorununu 6 ay içerisinde çözeceğini iddia etti.

İSTANBUL - AKP'ye geçmeden önce "Paçalarından yolsuzluk akıyor (...) Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eydin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayip Erdoğan" diye konuşan şimdiki AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul üzerinden bir siyaset gerilimi başlatılacağını ileri sürdü.

PKK'nın sızmasını engellemek için İstanbul'da olduğunu iddia eden Soylu, "23 Haziran'a 15 gün kaldı. 'Bunun İstanbul'da ne işi var, gitsin Ankara'da otursun' diyor. Sayın İmamoğlu, ben İçişleri Bakanıyım. PKK'nın nerede sızdığını görürsem ben oradayım. İstanbul'a seninle beraber sızmaya çalışıyorlar. Onun için buradayım. 23'üne kadar da 1 santim bir yere ayrılmam" dedi.

'Suriyelilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz'

Süleyman Soylu, "Suriyeli kardeşlerimize biz ev sahipliği yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bana 6 süre verin, bunu tüm istanbul'a söylüyorum. Sultangazi'sinden Fatih'ine kadar, Bakırköy'ünden Bağcılar'ına, Güngören'ine kadar, bana 6 ay süre verin, 6 ay sonra buradaki düzenin yüzde 100'e yakın bir oranda herkes tarafından sağlandığını herkes görecektir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Tüm istanbul'dan 6 ay süre istiyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum