’Paris de, Berlin de güvenli değil’

’Paris de, Berlin de güvenli değil’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Göçmenler kapısına dayanmadan Avrupa düzensiz göçle mücadeleyi anlamıyor. Orta Doğu güvenli değilse Paris de, Berlin de kesinlikle güvenli değildir" dedi.

ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl sadece yurt içinde 315 bin kaçak göçmen yakalandığını bildirdi. 

Dünyaya mesafelerin otomatik bir koruma sağlamayacağını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Soylu, "Orta Doğu güvenli değilse Paris de güvenli değildir, Berlin de güvenli değildir, dünyanın başka bir köşesi de kesinlikle güvenli değildir." dedi.

Dünyayı daha güvenli bir yere için gereken iradenin parçalarını bir araya getirmeyle ilgili sorun olduğuna işaret eden Soylu, uluslararası toplantılarda terör, uyuşturucu ve göçle mücadelede küresel iş birliğine yaptıkları vurguların salon dışında karşılığını bulamadığını söyledi.

Soylu, her ülkenin kendi güvenlik gündemi olduğunu ve bir başka ülkenin güvenlik sorunundan avantaj elde etmeye çalıştığını belirterek, göçmenler kapısına dayanmadan Avrupa'nın düzensiz göçle mücadeleyi anlamadığını vurguladı. 

"Bu yılı 400 bin ile kapatacağız"

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yıl itibarıyla şu anda sadece yurt içinde 315 bin kaçak göçmen yakaladık. Geçen yılın toplam sayısı 268 bindi. Bizim bu yıl ne kadar olur diye tasarladığımız en fazla 301 bin civarındaydı ama 400 bin ile kapatacağız. Avrupa'ya 3-4 yıldan beri Afganistan ve Afrika hattından gelen kaçak göçmenleri anlatmaya çalışıyoruz. Maalesef anlamıyorlar. Yunanistan dahil karşıya geçen göçmenlerin yüzde 45,5'u Afgan."

 

HABERE YORUM KAT