Otel ve restoranların ciroları düştü

Otel ve restoranların ciroları düştü

Almanya Federal İstatistik Ofisi verilerine göre, oteller ve restoranlar gibi konaklama ve yemek hizmetlerinin ciroları yarı yarıya azaldı.

BERLİN - Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), konaklama ve yemek hizmetleri sektörünün mart ayında cirosunun reel olarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,4 düşüş gösterdiğini açıkladı.

"1994’den bu yana ciroda en büyük kayıplar yaşandı"

Destatis'in açıklamasında, koronavirüs pandemisinin Mart 2020'de Almanya'daki konaklama ve yemek hizmetleri sektörünün faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirtilerek, “18 Mart'tan itibaren otellerde ve diğer konaklama tesislerinde turistlerin gece konaklamaları yasaklandı. 22 Mart'tan itibaren paket ve eve dağıtım hizmetleri hariç restoranlar kapatıldı. Bu tedbirler nedeniyle, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin tüm alanlarında 1994’den bu yana ciroda en büyük kayıplar yaşandı." değerlendirmesine yer verildi. 

Ülkede otellerin ve diğer konaklama tesislerinin cirosu da martta 2019’nun aynı ayına göre yüzde 51 düşüş gösterdi.

"Otel ve restoranların 3’te 1’inin iflasla karşı karşıya"

Öte  yandan, Alman Oteller ve Restoranlar Birliği (Dehoga) sektörde faaliyet gösteren şirketlerin 3’te 1’inin iflasla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, turizm sektörü ile birlikte Başbakan Angela Merkel başkanlığında bir “kriz zirvesi” çağrısı yaptı.

Bu arada, Alman hükümeti nisanda restoranlar ve kafeler için katma değer vergisini (KDV) 1 Temmuz 2020- 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere yüzde 19'dan yüzde 7'ye düşürme kararı almıştı.

 

HABERE YORUM KAT