Öncelik Almanların ama herkesi getiriyoruz

Öncelik Almanların ama herkesi getiriyoruz

Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Av. Memet Kılıç'ın tahliye uçuşlarında vatandaşlığa bakılmaması çağrısına yanıt verdi: "Kanunen öncelik Alman vatandaşlarının ama oturma izni olan herkesi getiriyoruz".

BERLİN - Federal Almanya İçişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Göç ve Uyum Konseyi Başkanı Av. Memet Kılıç'a verdiği yanıtta, yurt dışından Almanya'ya tahliye uçuşlarında önceliğin Alman vatandaşlarında ve onların Alman vatandaşı olmayan yakınlarında olduğunu belirtti. 

Devletler hukukuna göre, önceliğin Alman vatandaşlarında olduğu belirtilen açıklamada, buna rağmen bugüne kadar talep eden oturmz izni sahibi 3. ülke vatandaşlarının ve AB vatandaşlarının da ülkeye getirdildiği kaydedildi. Bakan Açıklamada, "Haklısınız, bu olağanüstü dönemde dayanışma içinde olmalıyız. Bu nedenle pratikte vatandaşlık ayrımı yapmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kılıç, vatandaşlığa bakılmasın çağrısı yapmıştı

Federal Göç ve Uyum Konseyi Başkanı, Yeşiller Partisi 17. Dönem Federal Almanya Milletvekili Av. Memet Kılıç, yaptığı açıklamada, hükümetin tahliye uçuşlarında vatandaşlık ayrımı yapmamasını ve Almanay'da oturma izni bulunan herkesin ülkeye getirilmesini istemişti.

Korona salgını nedeniyle yurt dışında kalan ve Almanya'ya dönemeyen vatandaşlar buraya başvurabilirler:

http://rueckholprogramm.de/

HABERE YORUM KAT