'Ne kadar kitap okunduğunu tespit edeceğiz'

'Ne kadar kitap okunduğunu tespit edeceğiz'

YTB Başkanı Eren, “Gençlerimizin Türkçeyi unutmamaları için onlara kitap gönderiyoruz. Yazılımımız üzerinden gençlerimizin ne kadar kitap aldığını da tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

KÖLN - Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Avrasya Alevi İslam Birliği'nin düzenlediği "Aşure Lokması" etkinliğine ve bir okuma evinin açılış törenine katıldı.

Avrupanın çeşitli ülkelerinde şu ana kadar 30 okuma evi açılışı yaptıklarını söyleyen Eren, "Yeri müsait olan sivil toplum kuruluşlarımızda kütüphaneler açıyoruz. Bu kütüphanelerdeki kitapların gençler tarafından okunmasını teşvik ediyoruz. Bugün Köln'deki ATİB'de okuma evimizin açılışını yaptık. Gençlerimizin Türkçeyi unutmamaları, Türkçe ile daha fazla hemhal olmaları için onlara kitap gönderip, kurumsal olarak bunu kütüphaneye çeviriyoruz ve yazılımımız üzerinden gençlerimizin ne kadar kitap aldığını ve ne kadar kitap okuduğunu da tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Aşure Lokması" etkinliğinde konuşan Eren, "Bugün dünyanın dört bir tarafında, İslam dünyasının kanayan yarası olan mezhep çatışmaları ve çeşitli çatışmalarla Kerbela'lar yaşıyor. Bizler hep beraber daha sık bir araya gelme çabamızla, bu acıları azaltmayı amaçlıyoruz" İfadelerini kullandı.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Eren, "Alevi vatandaşlarımızın hem sorunlarını yakından görmek, hem muharrem ayı dolayısıyla bu aşure etkinliğine katılmak, hem de yürütmüş olduğumuz bu etkinliği yerinde incelemek için burada bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Aşure Lokması" etkinliğine Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, ATİB Genel Başkanı Durmuş Yıldırım, Avrasya Alevi İslam Birliği Başkanı Haydar Siliseri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT