'Mülteciler gelirse, Türkleri göndeririz'

'Mülteciler gelirse, Türkleri göndeririz'

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Martin Sonneborn (Die Partei), "Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim" dedi.

BERLİN - Almanya'da mizah partisi Die Partei'ın kurucusu ve genel başkanı Martin Sonneborn, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3,6 milyon mülteciyi Avrupa'ya göndermekle tehdit etmesini eleştirdi. 

Sputnik Almanca servisine konuşan Avrupa Parlamentosu Milletvekili, "Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de Kreuzberg'den 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim. Ama bunu kesinlikle açıkça söylemem çünkü hemen linç ederler" dedi.

Suriye için yardım kampanyası

Boğaziçi'nden bir delinin Büyük Türk İmparatorluğu hayali kurduğunu ve sivilleri öldürmeye başladığını ileri süren Milletvekili, "Bu hiç güzel değil. Parti olarak bir bağış kampanyası başlattık" dedi.

CDU ve SPD'nin Kürt Kızılayı için topladıkları 1 avronun 30 centini gönderdiklerini savunan Sonneborn, kendilerinin de böyle yapacaklarını söyledi.

Alman mizah dergisi Titanic bünyesinde kurulan partinin, haftada 2 cumartesi günü olması, dönerin en fazla 3,50 avrodan satılması gibi vaatleri bulunuyor. 

Parti, 2019 yılında düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, CDU-CSU, SPD, Yeşiller, Sol Parti, AfD ve FDP'nin ardından 7. sırada yer almış; yüzde 2,4 oyla 2 milletvekili çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT