Müjdat Gezen’in pasaportuna ‘yanlışlıkla’ el konuldu

Müjdat Gezen’in pasaportuna ‘yanlışlıkla’ el konuldu

Almanya'daki turnesine gitmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'nda giden duayen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'in pasaportuna el konuldu. Emniyet Müdürlüğü, pasaporta yanlışlıkla el konulduğunu söyledi. Sorunun giderilmesinin ardından Almanya'ya geldi.

İSTANBUL - Almanya’ya uçmak için sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Müjdat Gezen’in pasaportuna el konuldu. Gezen “Almanya'da turne vardı. Duisburg, Köln ve Frankfurt'a oyun için gidiyorduk. Ben gidemedim. Havalimanında pasaportuma el konulduğu söylendi ve yazılı bir tebligatta bulundular. Daha önce bir tebligatta bulunulmamıştı. Şu an evime dönüyorum. Avukatım Celal Bey ile  görüşeceğim” dedi.

tutanak-orta.jpg

“Büyük rezalet"

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, “Büyük rezalet yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Müjdat Gezen şu anda yurt dışına çıkamıyor çünkü pasaportu iptal edilmiş. Sabiha Gökçen'de pasaportuna el konuldu ve geri dönüyor. Yurt dışında oyunu vardı. Ekip gitti Müjdat Gezen gidemedi. Pasaport iptali yargısal bir işlem değil idari bir işlemdir. Üstelik bize bildirilmeyerek büyük zarara uğramamıza neden olundu.” dedi.

ulgen.jpg

"Yanlışlıkla pasaporta el konulduğu söylendi"

Avukat Celal Ülgen saat 11:00 sıralarında yaptığı açıklamada ise Emniyet’ten arandıklarını ve kendilerine “Yanlışlıkla pasaporta el konulduğunun söylendiğini” duyurdu. 

ulgen-.png

Ülgen, "Emniyet müdürlüğünden aradılar. Sistemsel bir hata olduğunu ve Müjdat Gezen'in yurt dışına çıkabileceğini, pasaportunu derhal vereceklerini söylediler. Özür de dilediler. Müjdat Gezen oyuna yetişmeye çalışacak" dedi.

whatsapp-image-2019-05-09-at-12.29.53.jpeg

Pasapotru teslim edildi

Sorunun çözülmesinin ardından havalimanına gelen Gezen, pasaportunu Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü’nden teslim aldı.

"O kadar bilet yakılamaz. Gidip oynayacağız. Yanlışlıkları düzelttik”

Müjdat Gezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sabah 06.00’da kalktık, ekibim ile birlikte havalimanına geldik. Fakat benim pasaportumda bir engel çıktı. Pasaportuma el konuldu. Ekibimi yolladım ben geri döndüm. Daha sonra Ankara’dan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden halledildi. Ondan sonra kalktık geldik. Şimdi oyuna yetişmeye çalışacağız. Almanya’da üç şehirde Duisburg, Köln ve Frankfurt’ta oynayacağız. Bu akşam oyunum. Yetişemezsem yarına alacaklar. Matine çünkü. 3 bin kişi var. O kadar bilet yakılamaz. Gidip oynayacağız. Yanlışlıkları düzelttik” dedi.

Pasaport kontrolünden sorunsuz geçen Gezen, Pegasus Hava Yolları’nın uçağıyla saat 17.35’te Köln’e uçtu.

 

HABERE YORUM KAT
7 Yorum