Makarna süzgecine ret

Makarna süzgecine ret

Hollanda’da Danıştay, Pastafaryanların kimlik fotoğrafları için başlarına makarna süzgeci takma isteğini reddetti.

ROTTERDAM - Hollanda’da Danıştay, ‘Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi’ veya ‘Pastafaryanizm’in ciddi bir din olmadığına hükmetti ve Pastafaryanların kimlik fotoğrafları için başlarına makarna süzgeci takma isteğini reddetti.

Hollanda Danıştayı, Hollanda’nın Nijmegen kentinde yaşayan bir kadının, kimlik ve ehliyet için başındaki makarna süzgeciyle çektirdiği fotoğrafı kabul etmeyen Nijmegen Belediyesi’nin kararını haklı buldu.

Danıştaydan yapılan açıklamada, Pastafaryanizm’de ciddiyet ve tutarlılığın eksik olduğunu ve mizah bulunduğunu, bu yüzden de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) belirlediği, bir dini tanımlayacak bazı kriterleri karşılamadığı ifade edildi.

twitter.jpg

"Davayı AİHM’ye taşıyacağım"

Davayı açan kadın, yaptığı açıklamada, diğer Avrupa ülkelerinde de aynı mücadelenin verilmesinden dolayı davayı AİHM’ye taşımayı planladığını söyledi. 

Eğitim sisteminde akıllı tasarım iddialarının öğretilmesini eleştiren bir hareket olarak bilinen Pastafaryanizm veya Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi, Oregon Eyalet Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan Bobby Henderson tarafından 2005’te kuruldu. Bu hareketin mensupları kendilerini Pastafaryan olarak adlandırıyor.

 

 

Fotoğraflar: Twitter

HABERE YORUM KAT