Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay hapis cezası

Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay hapis cezası

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün birkez daha hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu'na hapis cezası verildi. Ceza ertelenmedi.

Hakkında 9 yıl 8 ay hapis cezası verilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suç isnadıyla 17 yıla kadar yargılandığı dava için bugün Çağlayan Adliyesi’nde 3’üncü kez hâkim karşısına çıkıyor. Kaftancıoğlu, 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanıyor.

Canan Kaftancıoğlu'na destek için binlerce kişi yine adliye önünde buluştu. 

Kaftancıoğlu savunmasına şu şekilde devam etti:

"Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alelen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Atatürk cumhuriyetinin il başkanı olarak devleti alenen ya da perdeli olarak aşağılamam düşünülemez. Terör örgütü propagandası yapmadım yapmam. TV programında terör örgütü propagandası yaptıysam incelenir ama yok.

Hakikatı ortaya çıkarmak için benden çok sizin sorumluluğunuz var. insanlarımızın hukuka güvenmediği bir süreç sadece benim değil 82 milyonun süreci." dedi.

"Değil 17 yıl 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söyleyeceğim"

Kaftancıoğlu, "Bu salonlar da dahil olmak üzere aslında hiç kimse hiçbir yerde özgür değil. Ben gerçekleri söyledim değil 17 yıl 27 yıl ile yargılansam bile gerçekleri söylemeye devam edeceğim." diye konuştu. 

Kaftancıoğlu'nun savunmasını dinleyen heyet, Canan Kaftancıoğlu'nun geçen duruşma basın açıklamasında adliye önünde okuduğu şiir de dava dosyasına dahil etti. 

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatı soruşturmanın genişletilmesi taleplerini yineledi. Tweetlerin paylaşıldığı dönemin koşulları ve bağlamlarını araştırılması taleplerini iletti.

Savcı cezalandırılmasını talep etmişti 

18 Temmuz'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Nazım'ın şiirini okumuştu

Dostlarım, kardeşlerim geçen duruşmada okuduğum şiir içeride cezayı arttıcı neden olarak görülüyor. Şiirler güzeldir, şiirler insanları özgürleştirir. Onların yaptığı yargılama değil, sadece cezalandırma olur.

Canan Kaftancıoğlu sözlerini Nazım Hikmet'in "Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler" şiirinden bir bölüm okuyarak sonlandırdı.

İşte Canan Kaftancıoğlu'nun Nazım Hikmet'in şiirinden okuduğu o bölüm:

"Dünyadan, memleketinden, insandan
umudum kesik değil diye
İpe çekilmeyip de
Atılırsan içeriye,
Yatarsan on yıl, on beş yıl
Daha da yatacağından başka,
'Sallansaydım ipin ucunda
Bir bayrak gibi keşke''
Demiyeceksin,
Yaşamakta ayak direyeceksin.
Belki bahtiyarlık değildir artık,
Boynunun borcudur fakat,
Düşmana inat
Bir gün fazla yaşamak."

Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu tepkisi

İstanbul Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin hukuk yoluyla gündem yaratarak insanları suçlayarak yargılayarak insanları kutuplaştırmak gibi bir yönteme ihtiyacı yok.

Sabah da bu uyarımı yapmıştım. Elbetteki karar üzücüdür, can sıkıdır.

Kaftancıoğlu, Türkiye'nin kurucu partisinin ve en büyük kentinin il başkanıdır. Bu hukuksuzluğun üst mahkemelerde giderileceğine inanıyorum. En doğru kararı vereceklerine düşünüyorum. Canan Hanım'a sonuna kadar destek olacağım. "

HABERE YORUM KAT