Japonya'da yeni trend: Erkekler için dantelli iç çamaşırı

Japonya'da yeni trend: Erkekler için dantelli iç çamaşırı

Kyoto merkezli moda markası Wacoal, özellikle erkekler için tasarlanmış dantelli iç çamaşırları satıyor. Bir çiftinin fiyatı ise 24 Euro. Dantelli boxerlar en çok satanlar arasına girdi...

Modadaki cinsiyet sınırları artık giderek bulanıklaşıyor ve bu eğilim yılın en saygın moda etkinliği olan bu yılki Met Gala'da kırmızı halıda da görüldü. Örneğin aktör Eddie Redmayne, beyaz file etekli siyah blazer bir elbise giydi. Klasik erkek ve kadın modası arasındaki eski ayrım tarih oldu.

Bu, şu anda Japonya'da popüler olan bir moda trendinde de görülebilir. Kyoto merkezli moda markası Wacoal, özellikle erkekler için tasarlanmış dantelli iç çamaşırları satıyor. Bir çiftinin fiyatı 4,000 Yen yani, yaklaşık 24 Euro ediyor.

10 GÜN İÇİNDE TÜKENDİ

Bazıları çiçek desenli olan dar kesim, yarı şeffaf boxerlar kısa sürede en çok satanlar arasına girdi. Geçtiğimiz yaz, dantelli boxer şortlar Wacoal'un erkek iç çamaşırı serisinde en çok satan ürün oldu. Tüm ürün yelpazesi sadece on gün içinde tamamen tükendi.

Japonya demografik değişimden diğer tüm sanayileşmiş ülkelerden daha fazla etkileniyor; düşük doğum oranları ve neredeyse hiç olmayan göç nedeniyle nüfus yıllardır azalıyor. Bunun sonucunda Wacoal'un satış pazarı da küçüldüğünden, şirket neredeyse iki buçuk yıl önce yeni hedef gruplara ulaşmak istedi.

Şirket 2021 sonbaharında, 300.000 Yen (yaklaşık 1.826 Euro) değerinde sipariş almak amacıyla yeni geliştirdiği pantolonlar için ön siparişleri kabul etmeye başladı. Gerçekten de 700 kişi öne çıktı ve toplamda 3,2 milyon Yen değerinde sipariş verdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT