İsviçre'de neler yaşandı?

İsviçre'de neler yaşandı?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Hikmet Akıllı, PKK'nın engellemeye çalıştığı İsviçre'deki Cumhuriyet kutlaması hakkında gerçekleri açıkladı.

FRANKFURT - Cumhuriyet Halk Partisi İsviçre Birliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlaması programı, bir grup PKK yandaşı tarafından engellenmek istenmişti. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Hikmet Akıllı, bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan manipülasyonlara karşı o gün yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

Akıllı, şu noktalara dikkati çekti:

1- EYLEM GİRİŞİMİNDE BULUNAN GRUP, ETKİNLİK SAATİNDEN İKİ SAAT ÖNCE VE SALONDA SADECE HAZIRLIK YAPAN AZ SAYIDA GÖREVLİNİN BULUNDUĞU BİR SIRADA SALONA GİRMİŞTİR; Dolayısıyla bin kişinin bulunduğu bir salona girişlerine izin verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle birlik yönetiminine ya da katılımcılara yöneltilen “ neden ve nasıl izin verdiniz” eleştirisi yerinde değildir.

2- OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ SIRADA BİZLER, SAYIN ÖZKOÇ VE SAYIN KAFTANCIOĞLU İLE BİRLİKTE, BAŞKENT BERN’DE SOSYALİST PARTİ YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞMEDEYDİK; Dolayısıyla, olay nedeniyle parti yetkililerimizin bi yerlerde tutulduğu ya da bekletildiği iddiası doğru değildir.

3- OLAYIN BİLGİSİNİ ALAN BİRLİK BAŞKANIMIZ DERHAL SALONA GİTMİŞ; GRUPLA MUHATAP OLMAMIŞ VE POLİSE BAŞVURMUŞTUR; Dolayısıyla grupla ya da mensubu oldukları terör örgütü ile bir anlaşma ya da uzlaşma iddiası gerçek dışı olduğu gibi kötü niyetli bir kara propaganda niteliğindedir.

4- GRUBUN, ETKİNLİĞİN YAPILMASINI ENGELLEMEK İSTEDİĞİ VE KANTON POLİSİNİN ETKİNLİĞİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEDİĞİ DOĞRUDUR: Olay yerine gelen polis, grubu kontrol altına aldıktan sonra içerideki görevlilerimizi dışarı çıkarmış, salona gelen partililerimizin salona girişine izin vermemiştir. Bu sırada polis gerginlik olacağı gerekçesi ile etkinliğin iptal edilmesini istemiştir. Ancak birlik başkanımızın, aşağıdaki videoda izleyeceğiniz kararlı tutumu ve partililerimizin yağmura rağmen salonun önünden ayrılmamaları üzerine, Kanton polisi grubu dışarı çıkarmış ve partililerimiz içeri alınarak etkinliğe başlanılmıştır.

Bunların dışındaki spekülasyon ve iddialara itibar edilmemesini diliyoruz.

HABERE YORUM KAT