İsviçre'de "Kill Erdogan" yazana ceza yok

İsviçre'de "Kill Erdogan" yazana ceza yok

İsviçre'de duvarlara "Kill Erdogan - Erdoğan'ı öldür" yazan kişi hakkında, Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu'nun açtığı dava reddedildi. Başkonsolosluk, 3 bin franklık mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kaldı.

ZÜRİH - İsviçre'de mahkeme, duvarlara "Kill Erdoğan - Erdoğan'ı öldür" yazan kişinin cezalandırılması talebini usul yönünden reddetti.

Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu'nun talebi üzerine görülen duruşmada, 1 Mayıs 2017 tarihinde bir tekel bayiine, bir otobüs durağına ve bir evin cephesine bu yazıyı yazdığı kaydedilen kişinin cezalandırılmasına gerek olmadığı kaydedildi.

ARTI49'un, İsviçre'de yayın yapan 20 Minuten'dan aktardığına göre, Başkonsolosluk, bu kişinin cezalandırılmaması durumunda, bölgede yaşayan Türklerin kendilerini güvende hissetmeyeceklerini savundu. "Kill Erdogan" yazısının cinayet çağrısı olarak değerlendirilebileceğini belirten başkonsolosluk, bu yazıların 2 halk arasındaki barışı da tehlikeye atacağını savundu.

İlk mahkeme heyeti, kişinin tespit edilememesi nedeniyle ceza talebini reddederken, Türkiye'nin başvurusu üzerine toplanan yüksek mahkeme (Obergericht) iise başkonsolosluğun bu konuda şikayette bulunamayacağına karar verdi.

Dava sonunda Türk Başkonsolosluğu 3 bin franklık mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum