İsviçre'de 1 Türk sınır dışı edildi

İsviçre'de 1 Türk sınır dışı edildi

İsviçre Anayasa Mahkemesi, ülkede doğum büyümesine rağmen 20 suçtan ceza alan bir Türk vatandaşının sınır dışı edilmesini onadı.

LOZAN  - İsviçre Anayasa Mahkemesi, İsviçre'de dünyaya gelen ve bu ülkede büyüyen ancak 20 ayrı suçtan ceza alan bir Türk vatandaşını sınır dışı etme kararını onadı.

Limmattaler gazetesinin haberine göre, ikinci kuşaktan bir işçi ailesi çocuğu olarak 1973 yılında dünyaya gelen vatandaş 22 yaşından itibaren suça karışması nedeniyle yabancılar hukuku açısından uyardıldı.

2001 ve 2006 yıllarında yeniden uyarı alan kişinin, Aargau Kantonu'nda bundan sonraki süreçte de suç işleyebileceği düşüncesine varıldı. 2014 yılında yeniden mahkemeye çıkan Türk vatandaşı, hapis cezaları nedeniyle sınır dışı edilmek istendi.

Uyuşturucu ticareti, silahlı tehdit ve adam yaralama suçlarından sabıkası bulunan kişinin, İsviçre'de doğup büyümesine rağmen Türkiye'ye sınırdışı edilmesine karar verildi.

Kararın üst mahkemeye taşınması üzerine değerlendirme yapan Anayasa Mahkemesi de, mahkeme kararını hukuka uygun olduğunu belirterek onadı.

HABERE YORUM KAT