İş adamından 'burka cezalarını' karşılama sözü

İş adamından 'burka cezalarını' karşılama sözü

Cezayir asıllı Fransız iş adamı Nekkaz, Avusturya'da burka yasağı kapsamında kesilecek cezaları ödeyeceğini açıkladı. Nekkaz bu kapsamda yaklaşık 300 bin avro ceza ödedi.

VİYANA - Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, Avusturya’da 1 Ekim'de yürürlüğe girecek burka yasağı kapsamında verilecek cezaları ödeyeceğini açıkladı.

Avusturya’da yayın yapan özel bir televizyona konuşan Fransız iş adamı Nekkaz, kurduğu “Anayasama dokunma” inisiyatifi aracılığıyla, kendi rızasıyla burka giyen kadınlara her zaman destek olduğunu ve cezaları karşıladığını söyledi.

Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda da benzer para cezalarını karşıladıklarını ifade eden Nekkaz, bu kapsamda yaklaşık 300 bin avro ödeme yaptığını aktardı.

Nekkaz, Avusturya’da 1 Ekim’de yürürlüğe girecek kamusal alanda yüzün tanınmayacak şekilde örtülmesini yasaklayan burka yasasının öngördüğü para cezasını üstleneceklerini açıkladı.

Bu yaklaşımıyla din özgürlüğüne katkı sağlamaya çalıştığını belirten Nekkaz, “Eğer din özgürlüğü kabul ediliyorsa, dinin görünürlüğü de kabul edilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Temsilcilik ve Büyükelçiliklere “burka yasağı” açıklaması 

Öte yandan Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanlığı, 1 Ekim’de yürürlüğe girecek kamusal alanda yüzün tamamının örtülmesini yasaklayan yasaya ilişkin, ülkede bulunan uluslararası kuruluşlardaki ülke temsilcilikleri ve Büyükelçiliklere yazılı açıklama gönderdi.

Açıklamada, ülkeye gelen herkesin bu yasağın kapsamında olduğu duyuruldu.

Avusturya’da tartışmalara neden olan kamusal alanda yüzün tamamının örtülmesini yasaklayan yasa, mayıs ayında mecliste kabul edilmişti.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT