İmamoğlu, israfı sergileyecek

İmamoğlu, israfı sergileyecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan binlerce aracı Yenikapı Meydanı'nda topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi söz verdiği AK Parti döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan binlerce aracı, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı'nda toplama talimatına dair fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

a-026.jpg

b-022.jpg

Gece yarısı Yenikapı Meydanı'na getirilen yüzlerce araç tartışma yarattı. Araçların sergilenmek üzere miting meydanına getirildiği öğrenildi.

Sosyal medyada yoğun olarak yapılan paylaşımlara karşın İBB'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu, 23 Haziran seçiminden önce gündem olan belediyenin makam araçlarıyla ilgili konuşmuş, ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz'' sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım."

HABERE YORUM KAT