İltica edenlerin çoğu üniversite mezunu

İltica edenlerin çoğu üniversite mezunu

Almanya'ya iltica edenler arasında en çok üniversite mezunu oranının Türk vatandaşlarında olduğu açıklandı. İltica eden Türklerin yaklaşık yüzde 60'ının yüksek okul diploması var.

BERLİN - Federal Almanya Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) tarafından açıklanan veriler, Almanya'ya yapılan iltica başvurularında en fazla üniversite mezunu oranının Türk vatandaşlarında olduğu kaydedildi.

İltica başvurusunda bulunanların istatistiklerini açıklayan raporda, eğitim düzeyi en yüksek başvuruların Türkiye'den sonra İran'dan yapıldığı ortaya konuldu.

Geçtiğimiz yıl yüzde 46 olan üniversite mezunlarının oranı, 2018 yılında yüzde 59,3'e yükseldi. İran'dan yapılan başvurularda ise yüzde 42,6 olan yüksek okul mezunlarının oranı yüzde 47,5 olarak açıklandı. 

Türkiye'den başvuranların yüzde 14,5'i lise, yüzde 16,3'ü ortaokul ve yüzde 7,7'si ise ilkokul eğitimi alan kimselerden oluşuyor. 

Suriyelilerin sadece yüzde 17'si üniversite eğitimi almışken, Iraklıların yüzde 14,2'si, Afganların yüzde 11,2'si ve Nijeryalıların yüzde 6,4'ü üniversite eğitimi almış. 

HABERE YORUM KAT