İlk 'burka' cezası Kurz'un maskesine kesildi

İlk 'burka' cezası Kurz'un maskesine kesildi

Avusturya’da yürürlüğe giren burka yasağını protesto eden iş adamına 50 avro ceza kesildi.

VİYANA - Cezayir asıllı Fransız iş adamı Raşid Nekkaz, Avusturya’da yürürlüğe giren burka yasağını Viyana’daki Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti.

Yüzüne Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un fotoğrafı ve avrolarla örten Nekkaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların ne giymek istiyorsa onu giymeleri gerektiğini, bu konudaki yasağın özgürlüklere aykırı olduğu belirtti. Yasağın mimarı olarak nitelediği Dışişleri Bakanı Kurz ile görüşmek istediğini söyleyen Nekkaz, bakana insanlığın geleceği hakkında yazılmış bir kitap vermek istediğini kaydetti.

protesto2.jpg

Polis 50 avro ceza kesti

Polisler tarafından bakanlık binasına götürülen Nekkaz, 1 Ekim’de uygulanmaya başlanan burka yasağına ilişkin bilgilendirildi ve burka yasağını da içeren uyum yasasına muhalefetten 50 avro para cezasına çarptırıldı. Nekkaz, burka yasağı çerçevesinde ilk para cezasının kendisine verildiğine işaret ederek, “Bu yasa, Avusturya için utanç verici. Yalnız 200 kişiden dolayı bu yasanın çıkartılması ülkenin imajını zedeliyor. Bence bu yasayı bir an evvel değiştirmelisiniz.” diye konuştu. Basının büyük ilk gösterdiği protesto sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT