İlişkileri Almanya ve Avusturya düzeltmek istiyormuş

İlişkileri Almanya ve Avusturya düzeltmek istiyormuş

Mevlüt Çavuşoğlu, aşırı sağcı Avusturya dışişleri bakanının kendisini arayıp "Ben Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum. İlişkilerimizi düzeltebilir miyiz?' dediğini iddia etti.

LOS ANGELES - Geçtiğimiz günlerde Alman basınına verdiği röportajlarda Almanya Başbakanı Angela Merkel'a övgüler yağdıran ve Merkel'ın Avrupa'nın lideri olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Los Angeles şehrinde bulunan başkonsolosluk binasında bölgede yaşayan Türklerle bir araya geldi.

Türkiye ile ilişkileri düzeltmek isteyen tarafın Almanya ve Avusturya olduğunu iddia eden Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim normal şartlarda ne ABD ile ne AB ile ne de Almanya ile problemimiz yok. Almanya şimdi ilişkileri düzeltmek istedi. Son ziyaretimizde ilişkilerde yeni bir sayfa açtık. Avusturya'nın yeni Dışişleri Bakanı telefon açıp, 'Ben Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyorum. Derslerimde İslam medeniyetini anlattım. Osmanlı'nın dünya medeniyetine katkılarını anlattım. Dolayısıyla ilişkilerimizi düzeltebilir miyiz?' dedi. 'Memnuniyetle' dedim. Ayın 25'inde kendisini, gençliğinde geldiği Büyükada'da ailesiyle birlikte ağırlayacağız ve yeni bir sayfa açacağız."

Türkiye'de yabancılara, Hristiyanlara veya Yahudilere karşı düşmanlık gibi unsurların olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, Avrupa'da artan yabancı düşmanlığına dikkat çekti ve sürecin 2. Dünya Savaşı'na benzememesi uyarısında bulundu.

'Türk milleti uyandı'

Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk milleti uyandı, Türk milletinin yeniden kendisine güveni geldi. Bunu Avrupalı dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye gibi bir ülkeye ve Türk milletine nasıl davranacağınızı biraz öğrenmeniz lazım. Tepeden bakarak baskıcı anlayışla olmaz, iki eşit ortak gibi konuşacağız. Sorunları da bu şekilde aşacağız." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
3 Yorum